Ђукић: Брже, агресивније, ефикасније...!

Партизан је почео припреме у Словенији, а тренер Мирослав Ђукић очекује да игра буде подигнута на виши ниво у односу на претходну сезону. Похвале за новајлије у нападу.

Фудбал 24.06.2018 | 23:00
Ђукић: Брже, агресивније, ефикасније...!
У прошлој сезони шеснаестина финала Лиге Европе и одбрањен Куп Србије. У наступајућој сезони, Партизан подиже улог. Хоће и титулу.

Нова сезона почиње врло брзо, већ 12. јула када ће Партизан у 1. колу квалификација за Лигу Европе гостовати пљеваљском Рудару (вероватно у Никшићу). Зато је одмор скраћен, а припреме трају већ неко време. После тренирања у "Земунелу", црно-бели су од петка поподне у Словенији.

"Почиње прављење тима, уигравање, да што спремнији дочекамо почетак квалификација за Лигу Европе", каже Мирослав Ђукић.

Оно што тренер Партизана жели од своје екипе јесте да игру подигне на виши ниво.

"Екипа је богатија за искуство од прошле године и сигурно је да ће бити 'аутоматизама' у игри, што ће довести и до вишег нивоа него прошле године. Екипа зна како се ради, шта хоћемо и верујем да ће бити бољитка и да ће реализација бити побољшана. Очекујем да играмо брже, чвршће, агресивније и да будемо конкретнији у завршници. Морамо да будемо такмичарска екипа, поготово у Европи, која прима мало голова и у којој сви раде за екипу", рекао је Ђукић новинарима по доласку у словеначки Птуј где ће се припремати до 4. јула и одиграти пет контролних мечева.

Реализација јесте била један од проблема у претходној сезони. Ђукић на располагању има повећан фонд навалних играча, с обзиром да су у прелазном року дошла два нападача - Рикардо Гомеш и Немања Николић, а ту су још Леандре Тавамба и Огњен Ожеговић, као и Ђорђе Јовановић.

Млади нападач Ђорђе Јовановић који чека реализацију трансфера у Белгију је допутовао у петак увече у Словенију.

Поменут тандем новајлија - Гомеш, НИколић - добио је похвале. Трећи новајлија, бек Габријел Енаке тек је стигао у Партизан.

"Показали су да ће бити велика појачања и да ће нам донети много у завршници", каже тренер црно-белих.

Партизан ће у Словенији одиграти пет припремних мечева, а Ђукић каже да ће то бити прилика за уигравање екипе.

"Противници су добри и шаролики. Очекује нас тешка, напорна сезона. Надамо се да ћемо поново ући у групну фазу Лиге Европе", каже он.

БИЋЕ ОДЛАЗАКА

На припремама су 32 играча, али могуће је да неко оде.

"Сигурно је да ће бити одлазака, Партизан живи од продаје играча", каже Ђукић, додајући да су све позиције у тиму "затворене" и да ће још неки евентуални долазак зависити од одлазака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар