Рио Фердинанд: Србија је опљачкана, као на улици!

Рио оплео по Бриху: Оружана пљачка, како није био пенал?! Рио Фердинанд, легендарни штопер Манчестер јунајтеда, није могао да верује да судија Феликс Брих није досудио једанеастерац за Србију, на мечу против Швајцарске на Мундијалу у Русији.  "Не знам шта су људи за технологијом радили?" Рио: Као пљачка насред улице; Забалета: Не могу да верујем да ово није пенал; Линекер: А Митровићеви лактови? Легендарни Гари Линекер покушао је да одбрани Бриха, али. . .

Фудбал 23.06.2018 | 16:30
Рио Фердинанд: Србија је опљачкана, као на улици!
Скандалозно суђење немачког арбитра Феликса Бриха у утакмици Србија - Швајцарска неизбежна је тема у осврту на меч у Калињинграду.

Легенда енглеског фудбала, Рио Фердинанд, коментарисао је меч у острвским медијима и отворено у анализи рекао шта мисли о недосуђеном пеналу за Србију и превиђеном очигледном прекршају на Александру Митровићу.

Кукају наши играчи на суђење, очекивано, али чак су и Швајцарци у једној анкети, њих 70 одсто, казали како сматрају да је онај старт на Александром Митровићем био чист пенал. "На нашој страни" је и легендарни ас Манчестер Јунајтеда Рио Фердинанд, односно Пабло Забалета. Њих двојица у друштву Гарија Линекера коментарисали су на Би Би Сију меч Орлова и Швајцараца и изнели нека занимљива запажања.

"Мислим да је требало да дође до ВАР. Не знам шта су људи који доносе одлуке радили, али морају да се међусобно погледају, зато што су два играча рвачким потезом оборила Митровића", рекао је Фердинанд гостујући на ББЦ.

Фудбалска репрезентација Србије поражена је од Швајцарске са 2:1, у другом колу групе Е.

"Један од дефанзивих играча уопште није гледао у лопту. Митровић је био међу двојицом играча, како је то уопште могао да буде фаул у нападу", наставио је Рио. 

Србија је жестоко оштећана у овом мечу, пошто је Митровић очигледно био је повучен на земљу од стране Шера и Лихтштајнера. 

Фердинанд је ову ситуацију објаснио фразом. 

"Ово је била оружана пљачка на улици, невероватно", није могао да верује некадашњи штопер "Црвених ђавола". 

Фердинанд је истакао да је судија требало да провери спорну ситуацију која се десила у 66. минуту утакмице на ВАР-у (Видео ассисстед реферее).

"Мислим да је требало да се користи ВАР. Не знам шта су људи који доносе одлуке (на ВАР-у) радили, али морају добро себе да погледају, јер су два играча рвачким потезом оборила Митровића", рекао је Фердинанд, преноси "Дејли мејл".

Са коментаром Рија сложио се и Пабло Сабалета, фудбалер Вест Хема. 

"То је фаул, не могу да верујем да није досуђен. Мислим да је ово била веома чиста ситуација за судију, пошто један од играча уопште није гледао лопту. Само је држао Митровића", казао је Сабалета. 

Ова ситауција десила се у 66. минуту приликом резултат 1:1. Касније је Швајцарска успела да дође до победе, пошто Шаћири у 90. минуту постигао победоносни гол.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар