Само једна особина дели успешне од неуспешних људи

Успешне људе одликују готово исте карактеристике, а Стив Сиболд, који је један од њих, последње три деценије провео је истражујући управо који су то квалитети који деле успешне и неуспешне. Готово 30 година провео је интервјуишући више од 1. 300 милионера који су сами створили своје богатство. Открио је да сви они деле сличан ментални склоп.

Занимљивости 23.06.2018 | 12:03
Само једна особина дели успешне од неуспешних људи
Осим што је проучавао богаташе, Сиболд је и сам један од њих. Он је бивши професионални тенисер и тениски тренер који је 1997. године почео да ради с великим продајним тимовима, осигуравајући пробој на тржиште компанијама попут Џонсон и Џонскон и ТрансАмерика. Данас је у један одсто особа с највишим дохотком у свету, преноси Индеx.хр. 

Он тврди да сва чаролија заправо започиње у глави. Људи поседују један од два ментална склопа - онај обележен страхом и недостацима или онај позитиван и подстицајан. По његовом мишљењу, превише људи живи са страхом, што није одлика успешних људи. 

"Успешни људи траже могућности и верују да могу да успеју, док су остали обележени менталним склопом страха и оскудице те се боре за преживљавање", појашњава Сиболд. 

Милијардер Ричард Брансон добар је пример тога. Његова жеља за испробавањем новог на крају га је, након бројних неуспеха, довела до успеха. 

Неколико месеци пре него што је Епл издао прву верзију смарт телефона 2007. године, његов суоснивач Стив Џобс одлучио је да уведе стаклени екран уместо пластичног који је могао лако да се огребе. 

Џобс је произвођачу стакла дао кратак рок, а након што га је овај обавестио да производ још није спреман за масовну производњу, Џобс га је подстакао да промени начин размишљања, а произвођач је на крају успео да испоручи производ у року.

Пут до успеха у кругу успешних 

Сиболд истиче да је разлика у начину размишљања попут приче о различитим градовима или световима. Људи који живе један до другога заправо могу да живе у потпуно различитим психолошким световима. 

На срећу, свако од нас може сам да развија позитиван ментални склоп. Кључну улогу у томе има круг људи у којем се крећемо. 

Супер успешни људи често се међусобно друже, посећују исте клубове или живе у истим деловима града. Они си тиме подижу самосвест и ниво размишљања, док просечни људи који се крећу у кругу просечних задржавају низак ниво самосвести. 

Такође је могуће повезати се с успешним људима пратећи њихове видео клипове на YоуТубеу или читајући њихова дела. На тај начин добијамо јасну слику о њиховом менталном склопу и психолошком профилу, те на крају схватамо да они живе у потпуно другачијем психолошком свету. 

Сиболд закључује да успех почиње у нашој свести и начину размишљање, те да су управо они корен и почетак сваког успеха.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар