Тешке оптужбе за криминал у фирми

Директор компаније "Алуминиј" Мостар Марио Гаџић оптужио је данас предсједника Независног синдиката запослених у овој компанији Ромеа Биокшића за изнуду 8. 500 евра за запошљавање у фабрици, који те наводе негира и тврди да је све монтирано.

Босна и Херцеговина 22.06.2018 | 21:27
Тешке оптужбе за криминал у фирми
"Почетком јуна добио сам информацију из незваничних извора да Биокшић спроводи незаконите радње и изнуду новца за запошљавање у `Алуминију`, при чему спомиње и мене, као и предсједника Надзорног одбора Далибора Милоша.

Обавио сам приватно разговор са једном од жртава изнуде и презентовано ми је како се врши изнуда. Консултовао сам се са инспектором криминалистичког одјељења Полицијске управе Мостар који је даље организовао контакте жртве изнуде са предсједником Синдиката Биокшићем. Постоје аудио снимци и необориви докази који указују на незаконита дјеловања", рекао је Гаџић на конференцији за новинаре.

Он је навео и да је Биокшић снимљен како говори о његовој смјени. "Биокшић говори да је требало да будем смијењен, да је штрајк организован искључиво у том смјеру, али да до тога није дошло, те да ће бити организован други штрајк у којем морам бити смијењен, а на моје мјесто ће доћи извршни директор за финансијске послове Дражен Панџа", испричао је Гаџић.

Он је додао да је данас одржана сједница Надзорног одбора, али да му је онемогућено да присуствује.

"Позван сам на крају са извршним директорима и изнесен нам је закључак да ће у понедјељак, 25. јуна, бити одржана нова сједница Надзорног одбора на којој ћу бити смијењен, а именован вршилац дужности. На сједници нису разматрани докази о незаконитим радњама. Остао сам шокиран зашто је Надзорни одбор тако поступио", рекао је Гаџић.

Он је додао да је у "Алуминиј" дошао 2016. године како би се извршило реструктурисање предузећа и како би се, уз подршку Владе, "Алуминиј" извео из кризе.

"Позивам Владу Федерације БиХ као јединог компетентног власника да хитно реагује, развласти Надзорни одбор и заустави радње које сам презентовао", поручио је Гаџић.

Према сазнањима из извора блиских Надзорном одбору, на данашњој сједници Надзорни одбор је једногласно донио закључак да сав материјал у вези са овим случајем буде предат Министарству унутарашњих послова.

Предсједник Независног синдиката компаније "Алуминиј" Ромео Биокшић одбацио је све оптужбе, тврдећи да су снимци које је Гаџић предочио јавности "монтажа и фалсификат".

"Судске инстанце ће испитати цијелу ствар. Разлога за бригу има само директор чији су пословни резултати катастрофални. Ја, као предсједник синдиката могу тврдити да сам радник ове фабрике 20 година и да никада никог нисам запослио нити се бавим запошљавањем. Тиме се бави управа друштва, а Марио Гаџић је у `Алуминиј` довео више од 100 својих људи", рекао је Биокшић новинарима.

Он тврди да је већ дужи период ријеч о мобингу и притиску на њега и синдикат.

Новинари су данас у компанији "Алуминиј" затекли полицију која је већ изузела документацију у вези са овим оптужбама.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар