УЕФА одговорила ФС БиХ: Борац остаје без лиценце!

У допису достављеном у ФС БИХ из УЕФА Одјељења за лиценцирање клубова 21. јуна 2018. године, наведено је да су комисије за лиценцирање клубова независне у доношењу одлука, те да су њихове одлуке коначне и обавезујуће.

Фудбал 23.06.2018 | 13:45
УЕФА одговорила ФС БиХ: Борац остаје без лиценце!
Бањалучки Борац с обзиром да није добио лиценцу неће се моћи надметати у Премијер лиги БиХ, док ће његово мјесто заузети зенички Челик.

Као што је познато на сједници Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ, одржаној 19. јуна 2018. године усвојен је закључак да се поводом захтјева ФК Борац Бања Лука за ванредно преиспитивање одлуке Другостепене комисије за лиценцирање клубова Н/ФС БиХ од 29. маја 2018. године, затражи хитно мишљење надлежног органа УЕФА-е. Сходно том закључку, 20. јуна 2018. године затражено је релевантно мишљење од УЕФА Одјела за лиценцирање клубова, наводе из ФС БиХ.

У допису достављеном у ФС БИХ из УЕФА Одјела за лиценцирање клубова 21. јуна 2018. године, наведено је да су комисије за лиценцирање клубова независне у доношењу одлука, те да су њихове одлуке коначне и обавезујуће, а да Извршни одбор ФС БИХ није надлежан за доношење било каквих одлука у поступку лиценцирања клубова.

У складу с тим, а узимајући у обзир календар такмичења у Премијер лиги БИХ за сезону 2018/2019, жријебање такмичарских бројева клубова за ново првенство биће обављено у хотелу “Терме“ на Илиџи 27. јуна у 12 сати, у складу са претходно донесеним одлукама и са клубовима којима су надлежне комисије за лиценцирање клубова издале потребне лиценце, истакли су из бх. куће фудбала.

Дакле, Борац с обзиром да није добио лиценцу неће се моћи такмичити у Премијер лиги БиХ, док ће његово мјесто заузети зенички Челик.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар