СП: Шаћири тражи нови уговор, Џака пази на картоне...

Срби премотивисани…! Ево шта све швајцарски медији сматрају својим главним атрибутима у вечерашњем окршају у Калињинграду. . .

Фудбал 22.06.2018 | 15:30
СП: Шаћири тражи нови уговор, Џака пази на картоне...
Швајцарци поштују квалитете Србије и неоспоран талентат који поседује селекција Младена Крстајића, али су са друге стране уверени да ће у овом мечу преовладати искуство које поседује њихов тим.

Тамошњи портал 20 минутен направио је анализу предстојеће утакмице у Калињинграду на нешто другачији начин. Тема је једноставна и гласи - ово је 11 разлога због којих ће Швајцарска вечерас савладати Русију.

Кренућемо редом...

1. ЗАТО ШТО ГРАНИТ ЏАКА НИЈЕ ДОБИО ЦРВЕНИ КАРТОН 609 ДАНА

Швајцарци су свесни да ће у питању бити психолошки тешка утакмица, па се тако боје и својих живаца, који су били прилично танки на претходним великим турнирима. Још увек је у свежем сећању црвени картон Валона Бехрамија у Јужној Африци против Чилеа. Тај меч је могао да им донесе пласман у осмину финала, али је Бехрами поцрвенео већ у 31. минуту.

Ипак, нико се не плаши Бехрамија, већ Џаке. Гранит је у прошлости и те како знао да поцрвени, али искључење у дресу националног тима није зарадио већ 609 дана. Верује се да ће продужити за још један, односно да ће Швајцарска са 11 играча на терену успети да избори победу против Србије.

2. ЗАТО ШТО ЈЕ ЏЕРДАНУ ШАЋИРИЈУ ПОТРЕБАН НОВИ УГОВОР

Један од адута Швајцарске је Џердан Шаћири, који не само да је најквалитетнији играч овог националног тима, него се сматра да је и најмотивисанији јер је испао са Стоуком из Премијер лиге и сада жели да пронађе нови клуб.

Ако жели да обезбеди трансфер у неки премијерлигашки тим мораће да потврди класу на овом турниру, а утакмица са Србијом представља идеалну прилику за то.

3. ЗАТО ШТО СУ СРБИ ПРЕВИШЕ МОТИВИСАНИ

Швајцарци тврде да српски професионални спортисти са собом увбек носе терет своје земље, а између осталог њихов успех има за циљ компензацију чињенице да Србија не расте економски. Наводи се и да је српска штампа преплављена политичким стварима.

Наводи се и изјава некадашњег репрезентативца наше земље Ивана Ергића, која описује ствари на следећи начин: „Можете видети како се сав бес, стварни проблеми и забринутост за бољу будућност преносе на играче“.

4. ЗАТО ШТО ШВАЈЦАРСКА ИМА БОЉЕГ ГОЛМАНА

Швајцарци сматрају да је Владимир Стојковић њихова шанса на вечерашњој утакмици. Наводе да је ветеран већ играо у 12 различитих клубова и да никада није био стандардан у јакој лиги. Јан Зомер је много квалитетнији, а да је у доброј форми доказао је и против Бразила.

Са друге стране, напомиње се и да Зомер има 29 година, а велики турнир га додатно мотивише да боље брани него што то чини у Менхенгладбаху.

5. ЗАТО ШТО ЈЕ СРБИЈА ПРЕВИШЕ МЕЊАЛА

Наши вечерашњи противници сматрају да је то што смо направили превише измена у последње време њихова објективна шанса. Србија је у квлаификацијама освојила прво место са 21 освојеним бодом. Ипак, смењен је Слабољуб Муслин јер су из националног савеза желели да у националном тиму играју неки други играчи.

Младен Крстајић се ослања на другачији систем од оног који су играли у квалификацијама, па због тога Србија не може да игра на прави начин.

6. ЗАТО ШТО РИКАРДО РОДРИГЕЗ ИГРА ЛЕВОГ БЕКА

Швајцарци сматрају да десна страна Србије представља највећи проблем за противнике. Крило, где се вероватно мисли на Душана Тадића, константно вуче лопту у средину и прави проблеме одбранбеној линији. Због тога је кључно што је на позицији левог бека Рикардо Родригез. Сматра се да ће првотимац Милана остати миран у овим налетима и да би могао да представља најважнијег играча Швајцарске у овој утакмици.

7. ЗАТО ШТО ОВАЈ ТИМ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ВЕЛИКЕ СТВАРИ

Сви могу да причају о великим амбицијама, али су Швајцарци убеђени да је ова селекција у станњу да направи нешто велико. Великим резултатом би се сматрао пласман у четвртфинале, а Петковићев тим би већ вечерас против Србије могао да покаже да је спреман за то.

8. ЗАТО ШТО ЈЕ ТУ ВАЛОН БЕХРАМИ

Осми разлог за вечерашњу победу је прилично кратак и јасан, а он гласи: Због Валона Бехрамија! То само показује колико је целокупна фудбалска јавност била одушевљена начином на који је момак рођен у Косовској Митровици сачувао Нејмара у утакмици против Бразила. Очекује се да на висини задатка буде и против Орлова.

9. ЗАТО ШТО ШВАЈЦАРСКА НЕЋЕ БИТИ НЕРВОЗНА АКО ПРИМИ ГОЛ

Швајцарци сматрају да је карактер можда и кључна превага у вечерашњој утакмици. Подсећају да је овај национални тим губио од Шпаније у пријатељској утакмици са 1:0, па је изборио 1:1, а исти случај је био и са Бразилом на отварању Мундијалу.

Швајцарска у Калињинград стиже са уверена да неће пасти чак и ако се резултат не буде кретао по плану.

10. ЗАТО ШТО ШВАЈЦАРЦИ ЗНАЈУ ШТА СЕ ДОГОДИЛО 2010. ГОДИНЕ

Швајцарци сматрају да су 2010. године добили озбиљну опомену пре осам година у Јужној Африци. Тада су савладали Шпанију на отварању, а онда нису успели да постигну гол против Чилеа и Хондураса, због чега су испали.

То је представљало довољно упозорење и значајно искуствои да се такве ствари више не понављају.

11. ЗАТО ШТО ЈЕ НЕМОГУЋЕ ДА СЕФЕРОВИЋ И ДАЉЕ ТРЧИ НА ТЕРЕНУ БЕЗ КОНКРЕТНОГ УТИЦАЈА

Швајцарци помињу велики труд Хариса Сеферовића, који се доста троши, али просто мора да му се догоди да добије једну праву лопту.

Верује се да ће један центаршут коначно бити употребљив и да би лопта могла да се нађе на његовој глави у кључном тренутку утакмице. То је његово најјаче оружје.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар