Хрвати: Највећа побједа у каријерама!

Селектор Хрватске Златко Далић рекао је да је победа над Аргентином на Светском првенству за већину у његовом тиму највећа победа у каријери.  Лука Модрић: Не може Меси све сам! "Наша победа можда делује лако, али није било тако. . . ", поручује капитен Хрватске.

Фудбал 22.06.2018 | 07:30
Хрвати: Највећа побједа у каријерама!
Хрватска је победила Аргентину са 3:0 у другом колу Групе Д.

"Честитам мојим играчима, ово је за већину нас највећа победа у каријери", рекао је Далић, преноси Хина.

Хрватска се победом пласирала у осмину финала Светског првенства, а голове за "Ватрене" су дали Анте Ребић, Лука Модрић и Иван Ракитић.

"Били су у сваком сегменту бољи од Аргентине, моји играчи су радили оно што смо се договорили. Ставио сам Брозовића као задњег везног јер је бржи од осталих, али цела екипа је одиграла одлично и били смо јако компактни", рекао је Далић.

"Створили смо неколико прилика и у првом делу, али сам знао да ћемо постићи гол у другом. Прошли смо у други круг након две утакмице, то је био циљ, али морамо остати мирни и достојанствени и у даљним утакмицама", додао је он.

Капитен Лука Модрић истакао је да је његова екипа одиграла савршену утакмицу.

"Мислим да смо одиграли како смо и хтели, била је то савршена утакмица поготову у другом полувремену. Постигли смо три прелепа гола, отворило нам се. Испунили смо циљ, пласирали се у осмину финала и сада идемо даље", рекао је Модрић.

Иван Ракитић је ставио тачку на меч, али је гол Луке Модрића однео све наде за Аргентинце који су "потучени до ногу" у Нижњем Новгороду и близу су елиминације са Мундијала.

После меча капитен репрезентације Хрватске која се пласирала у нокаут фазу Светског првенства први пут још од 1998. године поручио је да је њихова добра игра онемогућила "гаучосима" да играју боље, али да сада треба смањити доживљај и остати чврсто на земљи.

"Мислим да је тај први циљ остварен и јако смо срећни због тога. Идемо меч по меч, нема еуфорије никакве и не размишљамо ништа унапред. Ово ће бити права ињекција самопоуздања за нас, знамо да се много очекује од ове репрезентације, али биће тешко. Хајде да избегнемо еуфорију и да останемо с ногама на земљи", казао је Модрић после меча.

На констатацију да је меч деловао лако - одговорио је овако...

"Наша победа делује лако, али није било тако. Мислим да је победа заслужена, али није тако лако како сте рекли. Први гол нам је доста помогао и то је била доза самопоуздања за нас. Потребно је да играте одлично да бисте добили такав тим, посебно у другом полувремену".

Лео Меси поново је био невидљив, Хрвати су добро успели да га "сакрију" од лопте, а Лука Модрић је казао да није сва одговорност на најбољем Аргентинцу.

"Јесте он највећи, али не може све сам. Није му помогла ни наша игра, нисмо дозволили Маскерану и другим играчима да му додају лопту... Ипак, не бих превише коментарисао друге играче како су играли, ми смо срећни с нашом игром и овај резултат и лоша игра Аргентине је последица наше добре игре и компактности и доброг блока. Хтели смо да спречимо да Меси добије лопту и у томе смо успели", закључио је фудбалер Реал Мадрида.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

22.06.2018 06:33

Јос да Србија избаци Бразил. То би било оно право.

ОДГОВОРИТЕ