Матић: Биће паклено...!

"Унели смо наду народу да можемо нешто велико да урадимо. Идемо утакмицу по утакмицу. Ово је најбоља година за српски фудбал у последње време", каже заменик капитена.  Немања Матић: Биће паклено и бићемо спремни.  "Швајцарци су можда и фаворити, ако погледамо ФИФА ранг листу. Ипак, имамо и ми своје квалитете".

Фудбал 21.06.2018 | 22:40
Матић: Биће паклено...!
Осећа се самопоуздање међу Орловима. Можда и са покрићем. Делују да верују како је сутра њихов дан - дан за српско славље. И као да их калкулације и рачунице не занимају.

Такав се закључак може извадити из реченица које је упутио Немања Матић пред дуел са Швајцарском у другом колу групе Е. Тај меч се игра сутра од 20 часова.

"Наравно смо свесни чињенице да ако победимо идемо у други круг. Испред себе имамо добру селекцију која такође хоће да нас угрози. Имају много квалитета. Поштујемо их, али од првог до 90. минута ћемо покушавати да их угрозимо. Имамо квалитет за тако нешто. Упознати смо са њиховом снагом. Имају много индивидуалних квалитета. Биће паклена утакмица", рекао је Немања Матић.

И ас Јунајтеда је прескочио питање са политичком конотацијом.

И даје предност Швајцарској називајући је фаворитом.

"Ми смо концентрисани на фудбал. Како ће бити са друге стране то не знам. Знам само да су квалитетнија репрезентација од свих из наше групе. Имали су само један пораз у групи. Међутим, ја никада не улазим у меч да узмем бод. Али не можете увек да победите. Реално, они су фаворити".

Свестан је Матић да су Орлови променили слику о себи тријумфом против Костарике. Шта би се тек десило у случају да сутра славимо.

"Унели смо наду народу да можемо нешто велико да урадимо. Идемо утакмицу по утакмицу. Ово је најбоља година за српски фудбал у последње време. Пласирали смо се овде, победили у првој утакмици. Надам се да овде нећемо да станемо", рекао је Матић.

Вече пред утакмицу против Швајцарске, репрезентативци Србије истрчали су на терен "Балтика арене" у Калињинграду и "осетили" траву на којој ће у петак играти једну од најважнијих утакмица генерације.

После тријумфа у првом колу Мундијала против Костарике, "орлови" ће сутра имати шансу да се тријумфом пласирају у нокаут фазу Светског првенства. Први пут од када се Србија такмичили самостално, под својим именом на светским првенствима.

Немања Матић, један од лидера репрезентације, послао је поруку пред дуел против Швајцараца да ће српски тим бити спреман.

"Наравно да смо свесни чињенице да победом пролазимо у други круг. Даћемо све од себе да тако и буде, али као што и сами знате, наспрам себе имамо врло добру селекцију Швајцарске, која ће такође покушати да нас угрози и да освоји три бода. Имају доста квалитета, поштујемо их, али наравно да ћемо дати свој максимум од 1. до 90. минута. И ми имамо квалитет за то", изјавио је везиста на конференцији за новинаре.

Матић је истакао да су у табору наше селекције добро припремљени.

"Свесни смо шта нас очекује, Швајцарци имају доста тимског и индивидуалног квалитета, очекује нас паклена утакмица, али као што сам и малопре рекао бићемо спремни за све".

Да ли би био задовољан ремијем?

"Никада не улазим у меч да освојим бод, увек идем на победу, али наравно није увек могуће победити.Свесни смо да су веома добра репрезентација, можда су и фаворти јер су на шестом месту ФИФА ранг листе, ми смо 34. Поштујемо их, али знамо и своје квалитете".

На питање да ли "орлови" имају свест о томе колико их људи подржава код куће, Матић одговара...

"Осећамо подршку људи који су овде и оних који су у Србији и који нису могли да нас подрже уживо. То нам веома значи. Нормално је да већа очекивања долазе са бољим резултатима, а у утакмици против Костарике смо улили наду народу да можемо да направимо нешто и то је нормално, али покушавамо да се не оптерећујемо превеликим очекивањима, јер сами знате да је велики успех што смо се пласирали овде после два велика такмичења која смо пропустили. Идемо меч за меч, дајемо максимум, боримо се за Србију као и кроз целе квалификације и у првој утакмици на Мундијалу, па ћемо видети које су нам могућности".

Да ли је ово најбољи моменат српске репрезентације у последњих неколико година?

"Наравно да је у последњих неколико година ово најбоља година за српски фудбал. Пласирали смо се на Светско првенство као први на табели у својој групи, победили смо прву утакмицу и сигурно да је ово најбоља година", порука је Немање Матића.

"Орлови" су у Русији већ обрадовали нацију и добро знају да ће и у петак сви бити уз њих.

Уколико Србија сутра победи обезбедиће пролазак у наредну рунду такмичења.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар