Крстајић: Политика ме не занима, биће жестоко!

Селектор фудбалера Србије Младен Крстајић рекао је да ће против Швајцарске бити тактичких промена, али и да Србија неће мењати свој систем игре. Нада се да ће све проћи у духу фер-плеја.  Орлови донели кишу у Калињинград, Крстајић распаљује Србију: Дрим тим је спреман! "Политика ме не занима. То сам рекао 100 пута, и ово је 101. пут".

Фудбал 21.06.2018 | 21:40
Крстајић: Политика ме не занима, биће жестоко!
Сунце је овог четвртка тукло као никад од доласка српске експедиције у Калињинградску област! Међутим, пре него што је селектор Орлова Младен Крстајић добио реч почела је да дува кошава, температура се спустила за десет степени. Кренуо је и пљусак. Право варљиво лето...

Надамо се сви да игра репрезентације Србије у сутрашњем мечу против Швајцарске неће бити варљива као временске прилике у балтичкој области.

Верујемо да ће бити чврта - као против Костарике. И још чвршћа.

Верујемо да ће бити рационална - као против Костарике. И још рационалнија.

Верујемо и да ће Орлови бити храбри као Немања Матић и магични као Сергеј Милинковић Савић.

И наравно - убитачни као Коларов.

Србија и Швајцарска у петак од 20 часова играју други меч Групе Е на Светском првенству у Русији. Тај меч могао би Србију да одведе у наредну фазу ако "Орлови" упишу и други тријумф на првенству.

"Биће тактичких промена, али нећемо одступати од нашег система игре. Могу да гарантујем да ће играчи дати максимум и да одиграју утакмкцу како треба. Да ће бити агресивни, а опет да ће све бити у фер плеју", рекао је на конференцији пред меч селектор Србије.

Подсетио је да је у том систему битна добра атмосфера, а слободно време играча остављено је њима на располагање.

"Ветар, кише и невреме, ми смо у Србији навикли на све непогоде. Светлогорск је префектна база, као из бајке. Код мене је битна атмосфера и да дају све од себе. Њихово слободно време смо оставили њима, јер су велики професионалци. Пуштам их буквално на њхову одговорност. Показали су да су професионалци", рекао је Крстајић.

На питање да ли сениори могу да понове успех млађе категорије, Крстајић каже да се не враћа у прошлост.

"Поред мене седи легенда Манчестера, а у свлачионици дрим тим. Према томе, све је јасно".

Најважније је, према његовим речима, да су играчи здрави, орни и да имају жељу. О могућим тензијама током меча, Крстајић каже да ту нема места политици.

"Политика ме уопште не занима, дошли смо да презентујемо нашу земљу на прави начин, остало ме не занима. Даће бог да све сутра буде у реду", јасан је шеф струке "Орлова".

Крстајић је подсетио да имамо још једног представника на Мундијалу јер је селектор Швајцарске Владимир Петковић рођен у Сарајеву, а он у Зеници.

"Швајцарска је доста добро поткована тактички, дуго играју заједно, селектор је дуго а њима, То су важне ствари. Знамо њихове врлине, али и мане. Добро смо их простудирали, биће сутра жестоко", каже Крстајић, који се захвалио и Русима на навијању током меча против Костарике.

"Хвала Русији на гостопримству. Осећао се као да смо у Србији. Захваљујем се и руским навијачима у Самари против Котарике, тако очекујемо и против Швајцарске. Сви смо навијали, али неко је снимао само играче, Сасвим је нормално да навијамо за нашу браћу Русе. Тако је било и остаће", објаснио је селектор Србије.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар