Састанак лидера почетком јула?

Званичници Бијеле куће саопштили су да је у току планирање самита предсједника Доналда Трампа и његовог руског колеге Владимира Путина.

Свијет 21.06.2018 | 19:52
Састанак лидера почетком јула?
Медији, позивајући се на неименоване изворе, преносе да се очекује да ће састанак бити одржан током Трампове посјете Европи наредног мјесеца. Двојица лидера могла би да се састану прије самита НАТО-а, који се одржава 11. и 12. јула у Бриселу, или послије Трампове посјете Британији два дана касније.

Портпарол Савјета за националну безбједност Герет Маркис твитовао је у четвртак да ће се савјетник за националну безбједност Џон Болтон од 25. до 27. јуна састати са америчким савезницима у Лондону и Риму с којима ће разговарати о безбједносним питањима, и да ће затим отпутовати у Москву гдје ће разговарати о потенцијалном састанку предсједника Трампа и Путина.

Путинов портпарол Дмитриј Песков такође је потврдио да ће Болтон посјетити Русију наредне недјеље.

Мјесто сусрета није објављено, али неколико страних медија раније је пренијело да би предсједници САД и Русије могли да се састану у једној од европских пријестоница послије самита НАТО-а, могуће у Бечу.

Трамп је почетком мјесеца изразио заинтересованост за обнову Путиновог имиџа на свјетској сцени. На самиту Г7 у Квебеку, амерички лидер рекао је да би Русија поново требало да буде примљена у групу најразвијених земаља. Руско чланство суспендовано је послије анексије Крима 2014. године.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

семберац

21.06.2018 20:46

Еееее сто би земаљска кугла била љепса да вас двојице нема

ОДГОВОРИТЕ