Ефес ради јако, спремају се велике ствари...!

Контактирани Дилејни и Томпкинс! Већ је стигао Василије Мицић.

Кошарка 23.06.2018 | 19:30
Ефес ради јако, спремају се велике ствари...!
Ново лето, нова прилика за Ефес да направи тим који ће коначно успети да оправда уложени новац и јачину састава на папиру.

Управа најтрофејнијег турског клуба с великим амбицијама улази у нову сезону и неће одустати док све коцкице не буду посложене како треба. Василије Мицић је већ потписао двогодишњи уговор, а сада су на мети два велика појачања - Треј Томпкинс и Малколм Дилејни! 

Према информацијама специјализованог кошаркашког портала Спортандо, разговори са Томпкинсом су у поодмаклој фази и могли би да се заврше ускоро. Упркос томе што је Томпкинс недавно изјавио да је спреман да остане у Мадриду и после сезоне која се недавно завршила, изгледа да је Ефесова понуда толико добра да један од хероја завршног турнира Евролиге у Београду врло тешко може да је одбије. Како финансијски, тако и у погледу његове позиције у тиму. Наводно, Ефес му нуди место у стартној постави, што у Реалу не може да добије у континуитету, али и већу минутажу. Томпкинсу је правно истекао уговор, али у споразуму са Реалом постоји она чувена "+1" клаузула која Реалу омогућава да аутоматски продужи сарадњу на још годину дана. 

Ефес Томпкинсу нуди уговор на годину, плус годину, уз НБА излазну клаузулу наредног лета. 

Што се Дилејнија тиче, Еурохоопс тврди да Ефес жели Малколма Дилејнија по сваку цену. Тиха патња навијача Црвене звезде из најславнијег периода клуба с Малог Калемегдана слободан је играч пошто му је истекао уговор са Атлантом, а Ефесу му је наводно већ понудио двогодишњи уговор вредан чак 3.000.000 долара! Ипак, Дилејни засад нема жељу да се врати у Европу, бар не док не испита све опције у НБА.

Повратак у Европу практично му је на трећем месту листе приоритета пошто се после НБА помиње и одлазак у Кину, где би могао да добије значајно више новца него на Старом континенту.

Малколм Дилејни се памти као есенцијални део ростера Локомотиве из Краснодара у сезони 2015/16, која је отишла чак и на Фајнал фор Евролиге. Део те екипе били су и Мет Џенинг, Ентони Рендолф, Крис Синглтон, Рајан Брохоф, а на клупи је био Јоргос Барцокас.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес, Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар