СП: И Швајцарци имају своје дилеме...

Ко у шпиц и где је најкориснији Џердан Шаћири? Полемику је покренуо Отмар Хицфелд. . .

Фудбал 22.06.2018 | 12:15
СП: И Швајцарци имају своје дилеме...
Албанско-српски односи и на главним текстовима у швајцарским дневним листовима. Потенцирају се написи српских медија о Албанцима у тиму Швајцарске, преносе се и помирљиве изјаве наших репрезентативаца. О самом фудбалу врло мало, али ипак и у земљи наших сутрашњих противника на Светском првенству има чисто спортских тема које доминирају.

Једну од две изазвао је легендарни Отмар Хицфелд рекавши да селектор Владимир Петковић греши због тога што упорно гура Џердана Шаћирија на крило.

“За њега је најбоља позиција да игра класичу десетку”, каже искусни стручњак и образлаже.

“У центру може да чува лопту, да својом интуицијом и дриблинзима тражи простор и пробија противничку одбране. Противницима је лакше да га укоче када игра на крилу”.

Дебатује се увелико. Неко сматра да против Србије неће бити толико простора на центру, да ће Шаћири на крилу имати више прилика да нападне у ситуацијама један на један. Други пишу да Швајцарска губи у организацији када је Шаћири на крилу, јер је једини креативан играч у екипи.

Тешко ипак да ће медијска полемика било шта променити у Петковићевим плановима.

Друга полемика води се око нападача. Харис Сеферовић свакако не спада у круг врхунских нападача. Али на тој позицији Петковић и нема превисе избора. Марио Гаврановић? Није много боље решење. Није ни Јосип Дрмић. У анкетама на поједним сајтовима навијачи дижу руку за 21-годишњег Брила Ембола из Шалкеа – готово 45 одсто њих гласа за њега, само 13 заСеферовића – али његов развој је значајно успорен у сезони 2016/2017 коју је скоро целу пропустио због повреда.

Ове се вратио, али више не оставља утисак као некада. Само три гола у Шалкеовом дресу прошле сезоне. Само 1.101 минут, рачунајући ту и време проведеном у другом тиму клуба из Гелзенкирхена. Не обећава много.

Кад се говори о противнику у глас медији истичу Сергеја Милинковића Савића у први план, процењују да могу да га зауставе ако буду довољно агресивни на центру, подсећају на прекиде Александра Коларова, на висину због које би Орлови могли да запрете...

Прекиде међутим виде и као могућу предност њихове екипе у нападу. Коментаришу и да нам линије стоје предалеко једна од друге, пре свега везни ред од одбране. Штоперски тандем Душко Тошић – Никола Миленковић виде као рањив. Посебно истичу младог централног бека Фјорентине као мету коју треба напасти.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар