Кључеви битке за Калињинград: Тројица великих Срба против...

Матић, Миливојевић и Милинковић Савић на Џаку, Бехрамија и Џемаилија!

Фудбал 21.06.2018 | 23:30
Кључеви битке за Калињинград: Тројица великих Срба против...
Од афричке провинције зване Нелспруит до балтичке питомине Светлогорска! Велика је то географска, али још већа временска дистанца. Од оног несрећног меча са Аустралијом до сутрашњег двобоја са Швајцарском српски национални тим није играо значајнији меч. Тријумф против Костарике донео је експедицији Србије дозу релаксираности, али и када необавезно причају о победи на Космос Арени свима у подсвести је дуел вредан осмине финала против Швајцарске. Како и на који начин ући у подсвест Владимира Петковића и олакшати пут до победе.

Муче бројни статистички подаци везани за Швајцарце људе из српске експедиције, највише тај један једини пораз у последња 22 меча. Мучи их коначна одлука селектора Сајџија Владимира Петковића, његова потенцијална привилегија да у рову чека грешку Србије и провоцира контру преко Џердана Шаћирија. Уосталом, нашим ривалима према многим предвиђањима и бод широм отвара врата наредне рунде.

Помоћни тренер Орлова Љубиша Ранковић говорио је да главни квалитет Швајцарске лежи у уиграним и аутоматизованој тандемској игри по боковима. Јесте тако, али овде у Светлогорску постоји још једна школа мишљења, без обзира на квалитет Штефана Лихтштајнера и Џердана Шаћирија, односно Рикарда Родригеза и Стивена Цубера. Швајцарска ће инситирати на тој игри, што ће додатно опрететити наше крилне играче, али... Главна битка водиће се "унутра".

Наслов овог текста можда има патриотску ноту, али кључеви битке за Калињинград наћи ће се у рукама тројице великих или боље речено високих Срба. Дакле, Немања Матић , Лука Миливојевић и Сергеј Милинковић Савићимаће додатну одговорност, посебно што их на другој страни чека уиграни трозубац Гранит Џака, Валон Бехрами и Блерим Џемаили. Момци са Проклетија и Шар планине који су збирно за селекцију Швајцарске одиграли 203 утакмице.

Још један у низу врло незгодних статистичких података, али као што је рекао Лука Миливојевић путоказ играчима из српског националног тима може донекле да буде дуел са Костариком.

"Немања и ја смо радили све што је до нас како бисмо Сергеја растеретили дефанзивних задатака и помогли му да покаже какав је играч. Видели сте лепезу његових добрих потеза.Стварно смо били компкатни",поручио је Лука Миливојевић.

Класа Сергеја Милинковића Савића тек треба да набуја као Волга у националном дресу. Али и ово што смо видели против Костарике требало би да буде један од важнијих детаља на сутрашњем мечу. Његова савршена утрчавања после дугачких лопти на Митровића, појављивања на месту другог нападача и физичка снага вероватно представљају разлог за неспокој стручног штаба Швајцарске. Посебно, ако суПетковићеви сарадници гледали компактно издање Луке Миливојевића и Немање Матића у Самари... Питање је само како ће се понашати када буду имали јаче ривале у директним дуелима, али овакве утакмице су полигон за прављење легенди и момака великог срца.

Поред огромне чуке Матић, Миливојевић и Сергеј ће морати да буду далековиди на сваком делу терена како би онемогућили Швајцарце да у контрама дистрибуирају лопте ка Шаћирију и остављају му могућност да игра један на један... Да предбиде сваки наредни потез Швајцараца, да им одузму посед и организацију.

А када смо веч код бројних школа мишљења, има једно које каже да Владимир Петковић неће смети да игра дефанзивно против овако велике (тачније високе) поставе Србије. Да би то представљало самоубиство Швајцараца, јер ће провоцирати бројне прекиде и фаулове над Сергејом Милинковићем Савићем и Александром Митровићем у опасној зони... Тај додатни квалитет Србије могао би да натера Швајцарце да подигну одбрану.

А онда ће поред тројице великих Срба и наша крила имати могућност да узму кључеве битке за Калињинград.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар