Упутство за фудбалере: Смијете сви да се радујете!

Да ли сви фудбалери смеју да прослављају гол у такозваној "пирамиди радости" ван терена или неко од њих мора да остане у терену док се остали радују?

Фудбал 22.06.2018 | 13:45
Упутство за фудбалере: Смијете сви да се радујете!
Када је Кристијано Роналдо постигао онај феноменалан гол из слободног ударца против Шпаније у првој утакмици на Мундијалу у Русији, оку посматрача није промакао детаљ да су сви фудбалери Португала скочили на свог "Бога" и радовали се ван граница игралишта.

Сви осим једног. Жозе Фонте је посматрао своје саиграче како грле и љубе 33-годишњег Роналда после гола који је донео бод Португалу (3:3) док је он стајао у терену.

Није му било драго? Не, не, далеко од тога. Рекао је човек да је "Португал благословен што има Роналда".

Реч је о томе да је Фонте био обавештен да бар један играч мора да буде у терену у случају прославе гола, како противничка екипа не би кренула са центра. Према једном тумачењу правила, ако би сви играчи једне екипе прослављали гол ван граница игралишта, противнички тим могао би да крене са центра у напад.

На исти начин је поступио и енглески репрезентативац Киран Трипије када је Хари Кејн у надокнади времена против Туниса постуигао победоносни гол за Енглеску. И он је био обавештен да један играч мора да буде у терену.

Међутим, то НИЈЕ ТАЧНО тумачење правила игре.

У правлима игре, под ставком 8 јасно пише:

"Екипа може да крене са центра само ако се СВИ ИГРАЧИ противничког тима налазе на својој половини терена".

Дакле, ако Србија у петак да гол против Швајцарске, "орлови" слободно се радујте!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар