Дончић је већ увелико у Њујорку!

Ас Реала и словеначке репрезентације дан после освајања титуле првака Шпаније стигао на поприште НБА драфта.

Кошарка 21.06.2018 | 19:40
Дончић је већ увелико у Њујорку!
Лука Дончић биће међу 20 младих кошаркаша, који ће ноћашњи НБА драфт у "Барклис центру" у Бруклину пратити из тзв. "зелене собе".

Места у тој просторији предвиђена су за играче којима се прогнозира да ће бити изабрани у првој рунди, а репрезентативац Словеније накнадно је стављен на списак, пошто је са Реал Мадридом успео да "на време" заврши посао у финалу плеј-офа Ендеса лиге против Басконије.

Реал је освојио титулу у уторак увече у Виторији, а Дончић већ следећег дана одлетео за Њујорк, где су га испред званичног хотела дочекали фанови.

У ноћи између четвртка и петка први ће бирати Финикс Санси, за које би било изненађење да не узму центра Аризоне Диандреа Ејтона.

Врло је тешко предвидети како ће се одвијати остатак драфта, нарочито у Топ 10 делу, али Дончић према последњим прогнозама не би требало да склизне даље од трећег пика (Атланта Хокс).

Највећа дилема је шта ће одлучити Владе Дивац и Сакраменто Кингси, који бирају са позиције број два.

У "зеленој соби" чекаће да буду прозвани још Марвин Бегли (Дјук), Џарен Џексон Џуниор (Мичиген Стејт), Мохамед Бамба (Тексас), Колин Секстон (Алабама), Тре Јанг (Оклахома), Вендел Картер Џуниор (Дјук), Мајкл Портер Џуниор (Мисури), Мајкл Бриџис (Виланова), Мајлс Бриџис (Мичиген Стејт), Шеј Гилџус Александер (Кентаки), Кевин Нокс (Кентаки), Лони Вокер (Мајами), Роберт Вилијамс (Тексас А&М), Донте Дивинћенцо (Виланова), Заир Смит (Тексас Тек), Арон Холидеј (УКЛА), Чендлер Хачинсон (Боис Стејт) и Џером Робинсон (Бостон колеџ).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар