ФСС: Не одговарајте на провокације Албанаца!

Фудбалски савез Србије (ФСС) позвао је навијаче да 'Орлове' против Швајцарске бодре у духу фер плеја и правила које не крше достојанство игре.

Фудбал 21.06.2018 | 18:15
ФСС: Не одговарајте на провокације Албанаца!
"Због високог ризика који носи дуел са селекцијом Швајцарске, молимо навијаче да се придржавају упутстава и обавештења од стране домаћина шампионата, који од првог дана првенства даје посебну подршку и исказује велико поштовање према нашим навијачима", наводи се у саопштењу ФСС.

Репрезентација Србије ће у петак у Калињинграду играти против Швајцарске у другом колу Групе Е Светског првенства у Русији.

Утакмица изазива много пажње с обзиром на то да за Швајцарску наступа много играча пореклом са Косова и Метохије.

ФСС је навео да је гостопримство које Србија има разлог више да "на исти начин узвратимо братском руском народу како бисмо на тај начин дали велики допринос њиховом напору да Мундијал у Русији учине до сада најбоље организованим шампионатом".

Навијачи су замољени да на стадион не уносе транспаренте са увредљивим садржајем који би повредио било чији интегритет.

Присталице Србије су позване да са собом имају само званичне навијачке реквизите Савеза и заставе Србије.

"Будимо сви уједињени као што су то наши играчи на терену, не одговарајмо на могуће провокације, покажимо свету да смо људи који ову игру не злоупотребљавају у политичке и било које друге сврхе. За Србију и због Србије. За успех који сви заједно желимо! Видимо се у Калињинграду!", пише у саопштењу ФСС.

Утакмица између Србије и Костарике играће се у петак од 20.00.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар