"Шаћири је понизио Швајцарску - ни они их не воле!"

Дејан Марковић, српски тренер који годинама уназад живи и ради у Швајцарској, каже да Швајцарци не гаје превише симпатија према репрезентативцима који су родом са Косова и Метохије, односно Албаније.

Фудбал 21.06.2018 | 16:45
"Шаћири је понизио Швајцарску - ни они их не воле!"
Репрезентација Србије састаће се са 'Сајџијама' у петак од 20 часова у Калињинграду, у потенцијално одлучујућем сусрету за пролаз у нокаут фазу Светског првенства, а у центру пажње у тамошњој јавности такође су биле копачке Џердана Шаћирија 'украшене' заставом такозване државе Косово.

"Швајцарци нису, да тако кажем, одушевљени њима. Шаћири је тим потезом са копачкама понизио све Швајцарце јер они логично сматрају да је поражавајуће играти за земљу коју не осећаш као своју. Чуо сам чак и од неких људи који су сакупљали сличице да су уз осмех коментарисали како су попунили стране са њиховом селекцијом када су дошли до петорице Швајцараца. Притом, против Сеферовића, Родригеса и Дрмића немају ништа јер људи максимално поштују државу чији дрес носе", објашњава Марковић у разговору за Новости.

Марковић сматра да је реално очекивати провокације, али исто тако истиче да је уверен да наши репрезентативци неће реаговати на ствари које немају апсолутно никакве везе с фудбалом. Поред Шаћирија, у саставу Швајцараца ту су још и Ваљон Бехрами, Гранит Џака...

"Наравно да се могу очекивати провокације, али сам исто тако сигуран да су наши репрезентативци максимално спремни на све што може да се деси и да неће наседати. Ми морамо да играмо своју игру и да се не обазиремо на све оно што нема везе са фудбалом. Сматрам да ће победити она екипа која прва постигне гол. Они су на папиру благи фаворити, имају само један пораз у последњих двадесетак утакмица, међутим, ми на средини терена имамо квалитет који они не поседују, а то је креативност", додао је Марковић.

Србија је на отварању Мундијала била боља од Костарике и прва је у групи, док је Швајцарска ремизирала са Бразилом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар