Дијего ''Инзаги'' Коста!

Он не би имао срећу, он би некако изазвао срећу, нагазио јој на ногу, ударио је лактом па би ова морала да му се повинује, хтела - не хтела!

Фудбал 21.06.2018 | 15:45
Дијего ''Инзаги'' Коста!
Чули сте можда онај виц о томе како би смак света преживели само Доналд Трамп, Владимир Путин... и Пипо Инзаги јер би имао среће? Е па, додаћемо ту и Дијега Косту. Он не би имао срећу, он би некако изазвао срећу, нагазио јој на ногу, ударио је лактом па би ова морала да му се повинује, хтела - не хтела.

Неке сличне методе имао је Дијего у судару с Ираном и у оном 54. минуту када је желео да предрибла противничог играча, а онда је после карамбола само требало да отрчи ка корнеру и прослави гол за победу од 1:0.

Гледасмо многе нападе, Иран је имао и стопостотне шансе, летеле су лопте око гола Де Хее, ниједна није хтела у мрежу, а Дијего Коста на другој страни хоће да предрибла играча и постигне гол јер га је лопта погодила у колено друге ноге? 

Срећа, несрећа, карма, знање, умеће? Зовите то како хоћете. Он то има и зато је посебан.

Они који су пратили ситуацију око репрезентације Шпаније пред само првенство могли су да знају да је највећа дебата била ко ће у редовима Фурије играти на позицији "деветке". Дијего Коста јесте био највећи фаворит, али се Јаго Аспас кроз пријатељске утакмице знантно наметнуо. Ту је и Родриго из Валенсије.

Ипак, после прве утакмице и она два гола било је јасно - Дијего Коста је тај. Синоћ је та потврда још снажнија. Фурија има много проблема, нисмо навикли да је гледамо да се овако мучи против екипа попут Ирана, али има и Косту који ће дати гол овако или онако. Тај квалитет је може довести далеко. Можда и до самог финала, рецимо против Бразила што је исход који Коста највише прижељкује по сопственом признању. Разлози су очигледни.

Дијего погађа редовно - или на знање, или на неку инзагијевску фору као синоћ.

"Имао сам мало среће код гола, али сам срећан што сам погодио јер је била тесна утакмица. Веома је важно да смо победили", рекао је Коста после меча.

Наравно, он не би био то што јесте да није имао и једну контроверзну ситуацију са гажењем (или не?) голмана Ирана Беираванда.

"Смирен сам зато што има много камера и сигуран сам да нисам урадио ништа лоше", рекао је Шпанац у свом стилу.

Како било, Коста је са овим поготком избио на друго место листе стрелаца на досадашњем делу шампионата. Испред је само Кристијано Роналдо са голом више, а иза су Хари Кејн и Ромелу Лукаку који имају по меч мање и гол мање.

Шпанија је прва на табели групе испред Португалије која има исти број поена, али и гол-разлику. Португалци имају Роналда, а Шпанци Косту. И то их за сада држи ту где јесу.

Када игра Коста, забаве никада доста! А ни голова...

Најбољи стрелци досадашњег дела Светског првенства

Кристијано Роналдо, Португалија (4)
Денис Черишев, Русија (3)
Дијего Коста, Шпанија (3)
Хари Кејн, Енглеска (2) 
Ромелу Лукаку, Белгија (2)

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар