Лејтон Хјуит игра на Вимблдону!

Аустралијски тенисер Лејтон Хјуит добио је специјалну позивницу за учешће на Вимблдону, на коме ће се у дублу такмичити са Алексом Болтом.

Тенис 24.06.2018 | 17:30
Лејтон Хјуит игра на Вимблдону!
Хјуит (37), који је освојио титулу у синглу на Вимблдону 2001. године, вратио се из пензије и ове године је одиграо неколико турнира у конкуренцији дублова. У јануару на Аустралијан опену стигао је до четвртфинала заједно са Семом Гротом.

Организатори лондонског турнира нису доделили вајлдкарту домаћем тенисеру Дену Евансу, који се вратио на терен после једногодишње суспензије након што је био позитиван на кокаин.

Еванс је у овој години најуспешнији британски тенисер на травнатој подлози, пошто је добио 10 од 13 мечева. Специјалну позивницу за такмичење у синглу до сада су добили Британци Лијам Броди и Џеј Кларк, као и Аустралијанац Алекс Де Минаур, а биће подељено још пет.

Вајлдкарту у женском синглу добиле су Британке Кејти Бултер, Наоми Броди, Херијет Дарт, Кејти Дан, Кејти Свон и Габријела Тејлор, као и Онс Џабир из Туниса, а организатори ће доделити још једну.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар