Новинар и прије изазивао пажњу

Новинару Стефану Цветковићу, чији је нестанак прије неколико дана изазвао опсежну потрагу у којој су учествовале полиција, БИА и хеликоптери, ово није први пут да диже јавност на ноге пошто се слично догодило и прије 11 година, када је тврдио да је био свједок отмице, пишу медији у Србији.

Србија 20.06.2018 | 20:03
Новинар и прије изазивао пажњу
Прича коју је тада пласирао у медијима, симптоматично подсјећа на ову најновију, а занимљиво је и да је исход готово идентичан, наводи "Блиц", а преноси "Тањуг".

Стефан Цветковић је 2007. године био власник локалне ТНТ телевизије. Тада је алармирао медије наводима да је видио људе у цивилу који одводе човјека коме је на главу навучена црна капа.

Он је тада рекао да је добио анонимну дојаву да се нешто дешава на путу ка Ковину, да је тамо и кренуо, али да су његов аутомобил зауставиле неидентификоване особе са два црна џипа која су била потпуно необиљежена, без видних таблица. Они су му наводно рекли да се врати.

"Пошто смо добили поново потврду информације од људи из оближњег викенд насеља да се 'нешто дешава' у том делу Делиблатске пешцаре, упутили смо се једним другим путем до наведених објеката. Када смо тамо стигли, уочили смо приводење једне особе са капуљацом на глави, а после мање од десет минута из тог објекта се појавило још неколико особа које су ту приведену особу одвезли ка Ковину са два џипа", испричао је он тада, а пренио је "Б92".

Како је навео те 2007. године, хапшење које је наводно видио догодило се у Трујином насељу, које се налази се на десетак километара од Беле Цркве и дио је газдинства "Војводинашума". 

Цветковић је тврдио и да није био једини очевидац. Ипак, идентитет особе, која је наводно била са њим, није желио да ода због, како је објаснио, страха од одмазде.

Због буке коју је дигао тада, током дана по налогу тадашњег министра унутрашњих послова Драгана Јочића у Белу Цркву послата је екипа полицајаца који су провјерили све Цветковићеве тврдње.

Министар Јочић је тада навео да у њима нема ни трунке истине. На Цветковићеве сумње да се у Белој Цркви трагало за хашким бјегунцима, први човјек српске полиције је тада рекао да је контактирао војне органе и да су му рекли да су у том граду спровели војну вјежбу.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар