Први Звездин тест и побједа 2:1!

Црвено-бели на Златибору савладали селекцију Ужица, у првој летњој провери. Дејан Мелег и Никола Стојиљковић играли од првог минута.

Фудбал 20.06.2018 | 19:40
Први Звездин тест и побједа 2:1!
Деби Мелега и Стојиљковића - победа Звезде пред повратак у Београд. Црвено-бели савладали репрезентацију Ужица са 2:1.

После десет дана искључивог рада на тренинзима, фудбалери Црвене звезде одиграли су и прву тест утакмицу.

Екипа Владана Милојевића на Златибору је савладала селекцију Ужица 2:1 (1:0), головима Бранка Јовичића и Немање Милића.

Црвено-бели дрес од првог минута носиле су новајлије Дејан Мелег и Никола Стојиљковић, док је позицију левог бека "попунио" млади Алекса Терзић, Звездин ђак. Са друге стране, први шпиц Звезде Александар Пешић није био у саставу због благе повреде, уобичајене за уводну, "физичку" фазу припрема.

Борбени меч прекидан је због врућине и послужио је Милојевићу да направи први "пресек" стања екипе. Голови Јовичића у 36. минуту (после "асистенције" ривала) и Милића у 67. (на додавање Баиновића) донели су Београђанима победу, која је могла да буде и убедљивија да шутеви Ненада Милијаша и Стефана Цветковића нису тресли пречку, већ мрежу.

Гол за Ужичане постигао је Стефан Ђурић у 50. минуту.

Милојевић је у среду користио две поставе, јер су у другом полувремену играли Станковић, Баиновић, Зе Маркос, Ераковић, Терзић, Гојков, Луковић, Милијаш, Цветковић, Николић и Милић.

Црвено-бели ће на Златибору боравити до 21. јуна, после чега ће два дана боравити у Београду, пре селидбе у Аустрију, на другу фазу припрема.

Победа за крај првог дела припрема и деби Дејана Мелега и Николе Стојиљковића у дресу Црвене звезде! Шампион Србије је у Ужицу победио репрезентацију тог града са 2:1.

Стрелац победоносног поготка за екипу Владана Милојевића био је Немања Милић у 67. минуту после додавања Баиновића. Црвено-бели су повели у 36. минуту преко Бранка Јовичића, а изједначујући гол за Ужице дао је Стефан Ђурић у 50. минуту

Ово је била прва и једина провера Црвене звезде на Златибору, била је и прилика да се тренер Милојевић увери у ефикасност припрема.

У првом делу Милојевић се одлучио да на терен изведе проверене снаге, уз дебитанте Мелега и Стојиљковића. Срнић и Бен играли су по крилним позицијама, а Мелег иза Николе Стојиљковића.

Поред голова, Звезда је имала још неколико добрих прилика да дође до убедљивије победе. У 26. минуту Срнић је центрирао, Мелег је ухватио полуволеј, али је лопта отишла поред гола.

Мало је недостајало да у 48. минуту Ненад Милијаш постигне еврогол, али је после волеја са неких 15-ак метара, лопта затресла пречку. Овај део гола затресао се и шест минута пре краја меча када је Цветковићшутирао, после додавања Гојкова.

Иначе, утакмица је неколико пута прекидана утакмица због врућине. Екипа Звезде се у четвртак враћа у Београд, а два дана касније путује у Аустрију на други део  припрема.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА УЖИЦА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:1)
/Ђурић 50 – Јовичић 36, Милић 67/

Стадион: Слободе (Ужице)
Гледалаца: 1000
Судија: Рајко Јовановић

Репрезентација Ужица: Чубраковић, Јездимировић, Глишовић, Цветић, Цветковић, Лазовић, Кнежевић, Петровић, Цветковић, Станић. Играли су још и Шуњеварић, Карадаревић, Митровић, Мартиновић, Лазаревић, Бралушић, Ђуревић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Терзић, Јовичић, Крстичић, Мелег, Срнић, Бен, Стојиљковић. Играли су још Станковић, Баиновић, Зе Маркос, Ераковић, Гојков, Луковић, Милијаш, Цветковић, Николић и Милић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар