СП - Прича: Блеки - јуст до ит!

Још само да Хариса Сеферовића стави у џеп. . .

Фудбал 21.06.2018 | 21:50
СП - Прича: Блеки - јуст до ит!
Када год будемо завршили такмичење на Мундијалу у Русији, расправљаћемо о томе да ли смо и на који начин могли или морали више... Једна ствар биће ипак представљена као аксиом - тамо после Русије дефинитивно нам неће бити потребно насилно ресетовање или насилна смена генерација какву смо имали пре квалификација за Првенство света у Бразилу.

Мирођија у свим чорбама биће најмлађи штопер Орлова Никола Миленковић. Бивши тренер Партизана Иван Томићпомогао му је, захваљујући неком чудном унутрашњем, али савршеном осечају, да прескочи разреде. За све остало популарни Блеки се сам изборио, за само две године откако игра фудбал на сениорском нивоу.

И за позив у репрезентацију, и за стартну поставу на мундијлској премијери. Тамо у Самари, том космичком руском граду, док је заустављао нападе Костарике није се назирало докле може да одскочи момак Калчо чврстине и грациозних штоперских покрета из Примере. То није ни битно за ову причу, мада је свакопоређење са Немањом Видићем донекле на месту. О томе је као најупућенији човек причао Младен Крстајић, такође бивши штопер који се из неке секундарне селекције појавио на великој сцени.

Пред Николом Миленковићем је само још један меч који би могао да га лансира у орбиту. Када бисте могли да видите како се понаша овде у тренинг кампу Орлова у Светлогорску сигурно бисте констатовали како би га свака мајка пожелела за зета. И даље је ту "бејби фејс", и даље је ту дечачки осмех, али и савршен баланс између оног како делује ван терена и обавеза у игри.

Играње у Калчу помогло му је да када год треба навуче кожу вука, не хајући за ривале преко пута. Његов вербални конфликт са Гонзалом Игуаином представљао је светски вирал. Ту црту безобразлука требало би још у овом наредном мечу у Каљињинграду да покаже популарни Блеки. Али дозираног безобразлука. И да са терена одува Хариса Сеферовића.

Колико год је Италија од Миленковића направила намазаног младог штопера, толико је нападач Швајцарске и Бенфике Харис Сеферовић намазанији. Сигурни смо да ће неком балканском фором покушати да испровоцираБлекијево неискуство и потенцијалну велику грешку. Посебно, јер се игра Швајцарске заснива на боковима и центаршутевима ка некадашњем члану Ајнтрахта.

Биће ово тек други велики меч Николе Миленковића за репрезентацију, али он није више парче глине које мора да се обликује. Тај посао одрадио је Иван Томић, а наставили су Стефано Пиоли и Младен Крстајић, који је помогао Блекију да са расположеним Душком Тошићем чини синхронизован тандем.

Млади дефанзивац Фјорентине не може да изгуби на сопственој репутацији чак и ако одигра лош меч у Калињинграду. Може само да је стави на куб уколико буде на нивоу из Самаре. Дакле, имаће дозиран притисак, само онај који са собом носи Мундијал и утакмица вредна осмине финала. Нема Миленковић после свега виђеног у Аустрији и против Самаре било коме шта да доказује.

Блеки - јуст до ит! Поједи Сеферовића и гарантуј нам нулу. За остало ћемо се већ некако снаћи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар