Милутинов дефинитивно уз ''Орлове''!

Стигао Пено, Мицић долази и чека се Марјановић. . .  Стефан Јовић ипак неће моћи да помогне екипи.

Кошарка 22.06.2018 | 21:30
Милутинов дефинитивно уз ''Орлове''!
Након пет дана тренирања у новобеоградској дворани Ранко Жеравица, кошаркашка репрезентација Србије променила је локацију и преселила се у Нови Сад, где ће радно провести дане до путовања у Тбилиси и гостовање Грузији у претпоследњем колу прве фазе квалификација за Светски куп у Кини 2019. године.

Селектор Александар Ђорђевић на располагању има комбиновани састав који засад чине: Немања Недовић (Уникаха), Драган Милосављевић (Уникаха), Марко Симоновић (Зенит), Алекса Аврамовић (Варезе),Дејан Тодоровић (Билбао), Стеван Јеловац (Нижњи Новгород), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Огњен Добрић(Црвена звезда), Алекса Раданов (Црвена звезда), Дејан Давидовац (Црвена звезда) и Ђорђе Гагић(Партизан). 

Добра вест за селектора и његове сараднике је да ће од четвртка увече ростер Србије ће бити јачи за Николу Милутинова. Српски центар је после редовних консултација са клупским и репрезентативним лекарима одлучио да не буде подвргнут оперативном захвату како би решио проблем са коленом који га мучи последње време. Милутинов је по завршетку сезоне одрадио магнетну резонанцу која је показала да му се стање побољшало, због чега је избегао одлазак „под нож“.

Он ће се у четвртак увече придружити саиграчима у Новом Саду.

Према унапред договореном плану, национални тим ће од петка појачати нови плејмејкер Ефеса Василије Мицић, пошто треба да одради папирологију у новом клубу, док је у среду ујутру стигао млади организатор игре Албе - Стефан Пено. Такође, Србија ће од 24. јуна бити јача за Бобана Марјановића, док завршиобавезе са снимањем првог филма у свом холивудском дебију.

Једина лоша вест јесте да Ђорђевић неће моћи да рачуна на Стефана Јовића. Нови шампион Немачке је после дуге и исцрпљујуће сезоне одлучио да се посвети решавању одређених здравствених проблема, пошто је имао мањи оперативни захват на оку.

Подсетимо, од раније су са списка, због здравствених и других проблема, отписани Милош Теодосић, Немања Бјелица, Никола Јокић, Богдан Богдановић, Мирослав Радуљица, Никола Калинић, Марко Гудурић, Владимир Лучић, Лука Митровић, док су Милан Мачван и Огњен Кузмић и даље у процесу рехабилитације због пуцања предњих укрштених лигамената.

Србију 29. јуна чека гостовање Грузији, а затим 2. јула следи последња утакмица прве фазе против Немачке у Новом Саду. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар