Представљамо: Рудар Пљевља - незаслужено у Европи...

Дејов кум најзвучније име, најбољи отишли. . .  А познати су и по контроверзним финансијерима, браћи Шарић.

Фудбал 20.06.2018 | 18:00
Представљамо: Рудар Пљевља - незаслужено у Европи...
Рудар из Пљеваља ће бити прва препрека Партизана у квалификацијама до Лиге Европе и не би требало да буде непремостива. Црно-бели су огроман фаворит у односу на клуб са севера Црне Горе.

Рудар се једва угурао у воз за Европу. Тачније, на терену је није ни заслужио. Наиме, четвртопласирани Грбаљ није добио лиценцу за Европу и уместо њега је улетео следећи клуб на табели. Рудар је за длаку био пети пошто је имао исти број бодова, али и бољи међусобни скор од Зете и тако се угурао у воз за Европу.

Претходна сезоне је била веома променљива за пљеваљски тим. Нису били ни сенка Рударових тимова који су 2010. и 2015. освајали титуле и углавно били у врху. Разлог за то је и велики број малдих играча који су добили шансу у минулој сезони.

Тренер екипе је Миодраг Вукотић, некадашњи дефанзивац Будућности, Војводине, па чак и славног Милана чији је члан био једну сезону али је одмах прослеђен Емпољу на позајмицу и касније га је пут водио у Јанг Бојс, Могрен, Зету, Рид и још неке клубове... Вукотић је у локалним оквирима ипак најпознатији као кум легендарног Дејана Савићевића захваљујући којем је и имао част да постане члан Милана. Ипак, старији га се сећају као више него солидног штопера Будућности и Војводине.

Рудар је преузео прошле јесени и оставио добар утисак с обзиром да је екипа до тада имала јако лош почетак сезоне. Пре тога је 2015. био шампион као тренер Будућности, а прашина око њега се подигла када је те године упуцан у ногу испред куће.

Што се тиче играчког кадра Пљевљака, нема ту много јаких адута. Рудар је у претходној сезони био трећа нејнеефикаснија екипа у црногорској лиги са само 32 гола на 36 мечева. У таквој дефанзивној и неефикасној игри се ипак истицао крилни нападач Армин Бошњак који је постигао четири гола и оставио најбољи утисак од свих играча. Први стрелац је био искусни РадомирЂаловић који је дао пет голова пошто је стигао из Будућности где се посвађао са тренером. Уз њих се истицао и Београђанин Родољуб Пауновић.

Ипак, Ђаловић и Пауновић су напустили клуб на крају сзеоне, а праве замене нису доведене. У претходној сезони су у саставу имали по једног Холанђанина, Аргентинца, Јапанца и Камерунца, али је остао само Камерунац Сопо. Из клуба је отишао и искусни леви бек Стеван Рељић, који је некада био члан Звезде. Иначе, екипа ће претпела велике промене, многи су отишли, а појачања се тек очекују. Три су већ стигла: десни бекПериша Пешукић (Зета), "деветка" Андрија Глушчевић (Цетиње), леви бек Немања Секулић (Ком). Од домаћих талената, према информацијама до којих је дошао МОЗЗАРТ Спорт, вреди запамтити презимена Зечевић,Вуковић и Голубовић.

Клуб је за време најславнијих периода био познат и по контроверзним финансијерима, браћи Душку и ДаркуШарићу. Али њих двојица се у последње време не помињу као газде клуба и у Црној Гори се нагађа ко данас стоји иза клуба и на који начин се финансира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар