СП: Хрвати одоше, Срби стижу, Албанаца засад нема!

"Сеоба Срба" у Калињинград је званично почела, а навијачи у већим групама почели су да пристижу у град на обали Балтичког мора већ почетком недеље, заправо одмах по завршетку прве утакмице коју је Србија одиграла у Самари.

Фудбал 20.06.2018 | 19:20
СП: Хрвати одоше, Срби стижу, Албанаца засад нема!
Додуше, Фан фест, место окупљања навијача, био је јуче када смо га посетили прилично пуст, али зато су по граду могли да се сретну гости из Београда, Канаде, Панчева, Трстеника, Требиња...

Серафим је са Косова и Метохије, ради већ годину дана у Калињинграду, а у госте су му дошли рођаци и пријатељи из Београда.

"Дошли смо колима, пут је био 'кратак', око 1.600 километара, 'кратак' али узбудљив. Ишли смо преко Будимпеште, Краков, Варшава, Гдањск и на крају Калињинград. Очекујемо да у петак победимо и да стигнемо до полуфинала. Надамо се да ће бити 3:1, а голове ће дати Коларов и Митровић два. Да надокнади оне шансе из меча с Костариком", оптимиста је Драган из Београда.

Серафим каже да су Руси, бар што се Срба тиче, добри домаћини.

"Изутени су домаћини. Свим срцем навијају за нас. Верујем да ће у Калињинграду бити 15.000 Срба, обећао сам им то".

У граду је мирно, навијаче из Швајцарске нисмо срели, иако смо се добро напешачили у нади да ћемо наиђи бар на некога. Од албанских навијача, или навијача такозваног Косова, такође није било ни трага. Што не значи да неће доћи наредних дана, као што је био случај са Србима у Самари.

Град су напустили и Хрвати, а током шетње наишли смо само на једну групу Енглеза. Град је, иначе, пун полиције, мере безбедности су на изузетно виском нивоу, што је на својој кожи осетио и један наш колега, који палио и гасио све уређаје које су му били у торби бар једно десетак минута, јер је понео екстерну батерију за телефон. Превише каблова у једном ранцу није се свидело полицајцима.

Много је и полицајаца у цивилу, тако да ако неко у алкохолисаном стању почне да диже температуру, одмах му приђу и добије „тикет", које Руси чак и кад су добро пијани потписују без поговора.

Олакшавајућа околност је можда та што су и у Самари и у Калињинграду играле екипе које немају супротстављене, или превише агресивне навијаче.

На крају дана срели смо Димитрија, човека из Томска који је дошао у Калињиград да бодри Србију.

"Зашто Србију, јуче ти је играла Русија, зашто Русију ниси гледао", питамо Димитрија.

"Волим Србију, био сам у Србији, Београду, Новом Саду, Андрићграду. Кустурица, пљескавица, ћевапчићи, пањимајеш..."

"Да, да. Ја пањимају..."

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар