Интервју - Милинко Пантић: Сергеј? Зову га Српски Зидан!

Био би сјајан у Шпанији! Блеки? Мало је оних што могу да одбију Атлетико! "Србија је била врло добра, свидело ми се много оно што сам видео. Млади тим са много талента. Додуше, ми смо увек имали талента, али недостајао нам је прави тим".

Фудбал 22.06.2018 | 00:00
Интервју - Милинко Пантић: Сергеј? Зову га Српски Зидан!
Практично седмицама уназад кружи прича да су мадридски клубови, Реал и Атлетико, заинтересовани за два највећа српска бисера на Мундијалу у Русији - Сергеја Милинковић Савића и Николу Миленковића. Италијански трансфер гуру Ђанлука ди Марцио данас је само потврдио информацију да је СМС јако близу одласка у Реал, док је римски дневник Коријере објавио да је Дијего Симеоне потпуно одлепио за ултраталентованим штопером Фјорентине, због чега је Атлетико послао већ три званичне понуде - последња укључује Стефана Савића и новац.

Управо из тог разлога новинари мадридског листа АС искористили су прилику да са Атлетиковом легендом и некадашњим српским везистом Милинком Пантићем. Одмах на почетку - о Сергеју и наводној цени од 150.000.000 евра?

"Пре десет година када би неко говорио о играчу од 100.000.000 евра, рекли бисте да је тај неко луд. Сада момак који је непознаница већини шпанских љубитеља фудбала вреди 150.000.000 евра, колико Лацио тражи за њега. Момак ће имати лепу будућност, не зову га узалуд Српски Зидан", каже Пантић.

А онда је Милинко Пантић говорио и о Сергејевим квалитетима и томе где би српски репрезентативац могао да настави каријеру.

"Гледајте, момак има 192 центиметара висине и игра плејмејкера. Не знам искрено где ће наставити каријеру, али Шпанија би била идеална за њега. Сада је у Италији, познаје културу те земље и фудбал. Можда потпише за Јувентус".

О интересовању Реала кратко је прокоментарисао:

"Добар играч се уклапа у сваки систем, а добар тренер зна где треба да их стави и сви су срећни. Чуо сам и ја за интересовање Реала, али хајде да видимо шта ће се десити".

Пантићу је много ближа тема дешавања у Реалу и интересовање Атлетика заНиколу Миленковића.

"Никола је врло интересантан момак, али нисам сигуран да ли Фјорентина жели да га прода у овом тренутку. Верујем да они сматрају да би идеално било да Миленковић остане и постане најбољи у Италији. Али, мало је оних што могу да одбију Атлетико".

Осврнуо се и на утакмицу коју је Србија одиграла против Костарике на старту Мундијала.

"Србија је била врло добра, свидело ми се много оно што сам видео. Млади тим са много талента. Додуше, ми смо увек имали талента, али недостајао нам је прави тим. Имамо тешку групу, добили смо први меч, а сада нас чекају тешке утакмице против Швајцарске и Бразила".

Човек који је обележио једну еру у мадридском клубу пресрећан је што је Антоан Гризман потписао нови уговор с Атлетиком.

"Добро је да се та сапуница коначно завршила. Атлетико је уложио велики труд како би га задржао, а сада ће се посветити куповини нових играча и верујем да ће бити јако добар тим. Потписали смо једног Француза, колико видим - доћи ће још један, што је одлична вест за све".

Пантић је дао и своје виђење о Симеонеовим пуленима - Јану Облаку и Дијегу Кости.

"Јан Облак је био наш најбољи играч у претходном периоду. Дијего Коста је 'убица', играч каквог бих волео да имам у тиму увек. Нимало пријатан за чувањем, противничке одбране не могу себи да дозволе да се успавају ниједног тренутка када имају њега испред себе - било да има лопту или не. За њега је свака лопта питање живота или смрти, а када је у поседу може да нанесе много штете ривалима".

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дддддддддддддд

22.06.2018 00:59

Људи јели то могуце? Па сви га кују у звезде , ниста јос нисмо видели . Дај да бар једну утакмицу одигра ваљано . паqнтиц је обицан лупатор , лупез вјецити .

ОДГОВОРИТЕ