Лука: Шаћири и Џака, смијешне су вам приче о патриотизму!

"Квалитетнији су од Костарике, међутим, може ово да буде и лакша утакмица од прве", додаје српски везиста.

Фудбал 21.06.2018 | 23:10
Лука: Шаћири и Џака, смијешне су вам приче о патриотизму!
Све је то хипотетика, али да медицински тим репрезентације Србије није био рационалан и стабилан као Лука Миливојевић можда мундијалска премијера не би имала овако позитиван ехо.

Дуго је трајала неизвесност  хоће ли везни фудбалер Кристал Паласа бити спреман за Костарику, али је непосредно пре састављања протокола добио зелено светло. Био је то један од преломних детаља дуела у Самари колико и тренутак инспирације капитена Александра Коларова. Међутим, за све у табору Орлова то је прошлост. Далека прошлост. Испред је утакмица која може да испише историју српског фудбала и од Орлова направи националне хероје.

Зато Миливојевић гледа углавном напред.

"Ја се надам да ћу бити спреман. Имао сам мали проблем, битно ми је да ћу бити спреман. Посебно што сам се добро осећао током меча са првим ривалом. Неукусно ми је да причам о томе када сам сазнао да ћу бити у протоколу. Да ли је то било дан-два или пет пред меч. Сазнао сам на време", поручио је Лука Миливојевић.

Предигра дуела са Швајцарском је одавно почела. Биће то суштински дерби Балкана. Знамо и зашто. Главне снаге Сајџија Џердан Шаћири и Гранит Џака одавно су почеле у први план да стављају чињеницу да су рођени на територији такозване државе Косово. Причају да ће дати све од себе.

"И ми ћемо дати све од себе. Не знам које су те ванфудбалске ствари. Били бисмо много наивни када бисмо насели на то. Сигуран сам у то. Фокусираћемо се на нас. Не бих превише улазио у те нефудбалске ствар. Мада мени је то све смешно. Лепо је рекао Митар. Ако су толике патроите, не знам што не играју за ту земљу?", пита се и Лука.

Миливојевић је дошао у Русију као капитен Кристал Паласа. Има велику одговорност у том лондонском клубу, али за рођеног Крагујевчанина ово је ниво више

"Тешко је упоредити те две ствари.. Овде је одговорност огромна. Немамо времена за поправке, цела земља гледа у нас. Није исто играти у клуб и за репрезентацију. Ја сам у Паласу капитен, али тамо имаш 38 утакмица. Овде је много већи улог".

Искусни везиста је до танчина анализирао снагу екипе која је одолела Бразилу.

"Квалитетнији су од Костарике. Међутим, може да буде лакша утакмица од прве. Зависи како уђемо у утакмицу. Они играју у топ клубовима. Није мала ствар узети бод Бразилу. Имамо још три дана да их анализирамо. Мада реално гол за Швајцарску је био фаул. Уздам се у ВАР, јер може фудбалу да донесе фер-плеј. Јаки су у прекиду, али ми смо опаснији“.

Србија је видела одличне Орлове, али комплетан утисак зависиће од учинка у петак.

"Ја сам видео нашу компактност и кроз квалификације. Није први пут да тако играмо, само што сада сви причају о томе. Морамо да респектујемо Швајцарце. Играју у топ клубовима, узели су бод Бразилу. Очекивали смо сви тријумф Бразила, али шта сад да радимо".

Немања, Лука и Сергеј. То је тај троугао у маневру који би морао да донесе неспокој Швајцарцима.

"Немања и ја смо ослободили Сергеја дефанзивних обавеза. Добро смо деловали на средини. Видели сте колико је Сергеј јак на лопти, имао је одличну сарадњу са Митром. Међутим, у свакој утакмици можемо да нађемо и грешке. Неће ово у петак личити на дуел са Костариком. Они воле да пресингују, али ћемо да  имамо више простора по крилима", закључио је Миливојевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар