Узбуна у Бразилу: Нејмар повређен!

Бразил без Нејмара на Костарику? Нејмар да Силва, најбољи фудбалер Бразила, напустио је тренинг "Селесаа" храмљујући, јављају медији широм света.

Фудбал 19.06.2018 | 18:00
Узбуна у Бразилу: Нејмар повређен!
Један од најбољих фудбалера света примио је чак десет удараца на мечу са Швајцарском и због тога није одрадио тренинг у понедељак.

Међутим, дан касније, Нејмар је тренинг напустио храмљујући и поставља се питање да ли ће бити спреман за Костарику.

Подсећамо, Нејмар је у фебаруару ове године доживео фрактуру метатарзналне косте и због тога је пропустио остатак клупске сезоне.

Вратио се у пријатељском мечу са Хрватском и нашао се у стартној постави против Швајцарске на првом мечу ове репрезентације у Русији.

Ипак, Нејмар је доживео чак 10 пута да га фаулирају, што је највише још од Мундијала 1998. године када је Алан Ширер фаулиран 11 пута.

Наша репрезентација са Бразилом игра 27. јуна у Москви и видећемо какво ће до тада стање бити са првом звездом Бразила.

Проблем за Бразилце!

Нејмар је у боловима напустио данашњи тренинг "кариока" после само 15 минута и у пратњи доктора и физиотерапеута отишао у свлачионицу.

Није могао да се врати на терен да заврши тренинг, а прве информације из табора Јужноамериканаца говоре да неће бити спреман за Костариканце у другом колу Светског првенства. Тај меч је на програму у петак.

Додатни проблем јесте то што је у питању повреда исте ноге (десне) због које је паузирао три месеца и дуго био неизвестан за шампионат света, али да није у питању чланак који га је мучио.

Бразилски "Глобо", за разлику од осталих медија, тврди да повреда није озбиљније природе и да ће Нејмар већ учествовати на сутрашњем тренингу у њиховој бази у Сочију, последњем пред селидбу у Санкт Петерсбург где играју са Костариком.

На Нејмару је на претходном дуелу против Швајцарске направљено чак десет фаулова, највише од 1998. године и случаја Алан Ширер - Тунис, због чега се Бразилац жалио.

Бразил је у првом мечу против Швајцарске освојио само бод (1:1) и потребна им је победа у наредном дуелу како би и даље претендовали за прво место у групи, односно за пролазак у наредну фазу овог такмичења.

Подсетимо, Србија и Бразил састају се 27. јуна у Москви.

Нејмар је лидер ове генерације и постигао је чак 55 голова на 86 мечева, од њега су бољи само Пеле и Роналдо, док је повреду доживео и на претходном шампионату света у мечу против Колумбије након чега их је Немачка прегазила (7:1).

КО БИ МОГАО ДА БУДЕ ЗАМЕНА ЗА НЕЈМАРА?

Ако гледамо квалитет - Бразил у свом ростеру наравно нема ниједног фудбалера који би на тај начин могао да одмени Нејмара, али зато имају другачије опције. Могли би да користе крилног фудбалера Јувентуса Дагласа Косту или чак да у стартних 11 "пређе" Роберто Фирмино. Ту су још и Тајсон, који ће тешко добити шансу, док би још једна опција могао да буде Кутињо који би заиграо офанзивније.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар