Ко су најпопуларнији фудбалери на свијету?

Популарност се кроз векове "мерила" на различите начине, а данас је главни "систем" број пратилаца на друштвеним мрежама.

Фудбал 24.06.2018 | 20:45
Ко су најпопуларнији фудбалери на свијету?
Спортисти су увек били популарни, а њихово присуство у јавности није увек било еквивалентно ономе што раде на терену.

Ко су фудбалери о којима се највише пише, прича и кога корисници друштвених мрежа попут Твитера (Тwиттер) најчешће траже?

Није потребно нагласити да је без сумње најпопуларнији фудбалер света нападач Португала Кристијано Роналдо. Њега, примера ради, на Твитеру прати чак 72,8 милиона људи.

Далеко иза њега на другом месту је центарфор Бразила Нејмар да Силва са 39,5, док међу првих 11 нема једног од најбољих играча свих времена Лионела Месија.

С друге стране, у "идеалном" тиму Твитера налази се један момак који Мундијал прати преко телевизије – Велшанин Гарет Бејл.

Ово је "први тим" с обзиром на број пратилаца на Твитеру: Де Хеа – Рамос, Пике, Марсело – Родригес, Инијеста, Езил, Бејл – Нејмар, Роналдо, Фалкао.

Што се тиче само Светског првенства, уочи почетка турнира у Русији на поменутој друштвеној мрежи најчешће се писало благо измењеној "постави".

Овде је своје место нашао Меси, али и још неколико фудбалера који генерално немају претерано много, бар у односу на друге кологе, личних пратилаца.

"Најбољих" 11 у свом случају су: Де Хеа – Рамос, Пике, Менди – Кутињо, Инијеста, Погба, Салах – Нејмар, Роналдо, Меси.

Иако их је по много чему време "прегазило", неке бивше звезде ове игре су и дан данас врло популарне у јавности.

Када дође време турнира какав је Мундијал, онда се нека имена нагло "активирају", проради носталгија за давним временима код старијих, млађи крену да упоређују различите ере, па опет у центар пажње дођу неки заборављени ликови.

Светско првенство је увек било место које ствара легенде, много их је настало на Мундијалима од премијерног 1930, а ево која имена су тренутно најпопуларнија на Твитеру када су у питању бивши фудбалери.

"Идеални тим" пензионера (бар када су репрезентације у питању), који су активни на ТW чине: Буфон, Чарлтон, Алонсо, Лизаразу, Кемпес, Швајнштајгер, Матеус, Пеле, Ромарио, Роси, Роналдо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар