Вучић и Тачи 24. јуна у Бриселу

Александар Вучић и Хашим Тачи требало би да се састану у недељу 24. јуна на новој рунди дијалога у Бриселу, сазање Тањуг из европских дипломатских извора.

Србија 19.06.2018 | 07:18
Вучић и Тачи 24. јуна у Бриселу
Како је раније Тањугу потврђено у Европској служби за спољне послове два председника би на новом састанку требало да првенствено разговарају о постизању свеобухватног споразума о нормализацији односа, док ће имплементација већ постигнутих споразума бити на друго месту агенде.

Дијалог на високом политичком нивоу између председника Алкеснадра Вучића и Хашима Тачија последњи пут одржан је 23. марта у Бриселу. И тада се разговарало о свеобухватном споразуму, али је председник Србије највише инсистирао управо на теми формирања Заједнице српских општина. 

Пред састанка двојице председника, у петак и суботу, требало би да се одржи још једна рунда техничких разговора делегација Београда и Приштине. 

У ЕУ нису желели да коментрашу како је протекао данашњи билатерални састанак ЕУ и делегације Приштине која је до сада одбијала да настави технички дијалог са Београдом условаљавајући своје присуство променом агенде и фокуса “са Заједнице српских општина на све неиспуњене договоре, укључујући и енергетику”

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Држављанин Србије

19.06.2018 07:47

Ако се послије сретне са Додиком, онда је опет нешто издао. додик му служи као "Национална Мечка", коју вуца које куда да би се народу национализмом замазале очи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

19.06.2018 07:48

Никаф нецемо добити ту заједницу .Свет је видио ста наси раде у Босни блокирају све сто је у интересу Европе зато Вуцко не сањај.Да си реаговао на време да Додик престане манипулисати и блокирати дрзавну заједницу тад би могао несто тразити овакво супља прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧАПАЈЕВ

19.06.2018 13:03

Оа Вучићу дао су рјеч да нема дијалога док се не надју убице Оливера Ивановица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

19.06.2018 15:17

Вуцко узми га за кума или побратима!!! Демагогу, једно прицас друго радис. Рекао си када си долазио на власт да це суспендовати све бриселске споразуме које су потписали зути. На ту карту си и добио власт и изборе а онда радис горе него зутаци.

ОДГОВОРИТЕ