Ово би могао да буде најшокантнији трансфер љета!

Шок трансфер лета - Пари Сен Жермен доводи фудбалера Мидлзброа?! Није шала. . .

Фудбал 23.06.2018 | 10:45
Ово би могао да буде најшокантнији трансфер љета!
Уобичајена је то ситуација: сваког прелазог рока најбогатији клубови се доводе у вези са готово свим доступним великим играчима. Па тако и Пари Сен Жермен. Али овог пута нешто није у реду. Јер Адама Траоре није велики играч, а опет би према писању дневника Араб Њуз могао да на лето пређе на Парк принчева?!

Да се разумемо, Траоре иза себе има одличну сезону у Мидлзброу. Постигао је пет голова и наместио још 10, али то је ипак Чемпионшип, друга лига Енглеске. А Пари Сен Жермен жели да буде најбољи у – Европи. Откуд онда 22-годишњи Шпанац, пореклом из Сенегала?

Врло просто. Пари Сен Жермен ће убудуће морати да послује знатно економичније. Већ му је Уефа прогледала кроз прсте овог лета. То значи и да ће морати да се ратосиља играча са гигантским платама и учинком који не прати те силне нуле на уговорима. Рецимо, мораће да оду Анхел Ди Марија и Јулијан Дракслер. Њихова примања Свеци више неће моћи да толеришу. Али, не могу баш ни да продају све и да се ослоне на клинце из омладинског погона. И отуд Траоре.

Школован у Барселони, продат Астон Вили за 10.000.000 евра 2015, па наредног лета Мидлзброу за 8.250.000. Сениорског искуства већ има, заслужио је и статус У21 репрезентативца Шпаније што говори да има и светлу будућност. А био би јефтина опција. У уговору са Мидлзброом је откупна клаузула у висини од 18.000.000 фунти (око 20.500.000 евра) која је ступила на снагу када клуб није успео да се домогне Премијер лиге. Плата не би била ни принети оној коју су имали Ди Марија и Дракслер. Све скупа – десетине милиона би уштедео ПСЖ кад све узмемо у обзир.

Постоји чак и могућност да Траоре званично оде у неки од клубова катарског првенства, а онда у ПСЖ дође на позајмцу. Ту рупу у прописима Манчестер Сити је већ користио када је доводио Френка Лампарда на “позајмицу“ из Њујорк Ситија. Три месеца раније, Уефа је казнила Сити због претераног трошења. Истог лета кажњен је и ПСЖ. Сад је опет под лупом због већ чувених случајева Нејмара и Килијана Мбапеа од прошлог лета.

А како шеици из Катара нису одустали од сна да у Париз доведу Кристијана Роналда – сада љутог на Реал – мораће да заиста среде финансијске књиге. Можда би чак могли да жртвују и Мбапеа. У сваком случају ће морати да скрате платни списак и за резервисте доведу ипак мало скромније играче од Дракслера рецимо.Траоре се уклапа у тај план.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар