Турска тврди: Отац Енеса Кантера је терориста!

Агенција Анадолија је навела да је завршена истрага око Мехмеда Кантера и да ће тужиоци на суду тражити да се он прогласи кривим и осуди на затворску казну од пет до десет година.

Кошарка 21.06.2018 | 13:30
Турска тврди: Отац Енеса Кантера је терориста!
Суд у Турској подигао је оптужницу против оца кошаркаша НБА Енеса Кантера у којој се старији Кантер оптужује да је члан терористичке групе, јавила је турска новинска агенција Анадолија.

Анадолија је навела да је завршена истрага око Мехмеда Кантера и да ће тужиоци на суду тражити да се он прогласи кривим и осуди на затворску казну од пет до десет година.

Није наведено када ће суђење у западној провинцији Текирдаг почети.

Анадолија јавља да је старији Кантер, професор, оптужен да је контактирао око 120 осумњичених с наводним везама с проповедником Фетулахом Гуленом. Он је избачен из јавне службе после неуспелог пуча, и био пет дана у притвору прошлог лета.

Енес Кантер, играч Њујорк Никса, присталица је турског проповедника Фетулаха Гулена који живи у изгнанству у САД и кога турска влада оптужује да је организовао пропали пуч 2016. године. Гулен демантује те оптужбе.

Енес Кантер је у мају прошле године задржан у Румунији јер му је Турска суспендовала пасош, али се вратио у САД захваљујући интервенцији америчких званичника. Он је након тога председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана назвао "Хитлером нашег доба".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар