СП: Енглези једва добише Тунис, у надонади!

Кејн у 91. минуту спасао Енглезе очајног старта Мундијала! Поготком капитена Харија Кејна фудбалери Енглеске победили су Тунис у другој утакмици првог кола групе Г Светског првенства у Русији – 2:1 (1:1).  Хари Кејн је херој Енглеске! Енглеска голом Харија Кејна у судијској надокнади победила Тунис 2:1, у другом мечу првог кола групе Г на Светском првенству у Русији.

Фудбал 18.06.2018 | 22:10
СП: Енглези једва добише Тунис, у надонади!
Главом и брадом Хари Кејн! Феноменални капитен Енглеске са два гола срушио Тунис на мундијалској премијери - 2:1.

Кејн, који је био двоструки стрелац на овом сусрету, у самом финишу сусрета је сачекао отпадак на другој стативи после корнера и главом затресао мрежу за велику и важну победу.

Енглези су одиграли два различита полувремена – прво, у којем су били доминантни и друго, у којем ниједном нису угрозили гол Туниса, све до већ описаног гола нападача Тотенхема, после којег навијачи неће бити забринути да ће им се поновити сценарио од пре четири године, када су такмичење у Бразилу завршили већ у групној фази.

Енглези су меч у Волгограду дочекали као велики фаворити, што су потврдили већ у првих пет минута, када су имали две стотпостотне шансе – прво је промашио Џеси Лингард, да би у следећем нападу послужио Рахима Стерлинга који испред празног гола није успео да добро захвати лопту.

Ипак, ‘Горди Албион’ је стигао до раног вођства преко капитена Харија Кејна. После ударца из угла, највиши у скоку је био Џон Стонс, његов ударац главом фантастичном парадом зауставио је Хасен. Ипак, чувар мреже Туниса није имао среће јер је лопта пала на ногу Кејну који је послао у празну мрежу – 0:1.

После тог поготка први голман Туниса морао је ван терена због повреде рамена, а Енглези су до краја полувремена пропустили неколико великих прилика.

Најближи да увећају предност били су поново Лингард (у два наврата), Деле Али, као и споменути штопер Стонс, а казна за промашаје стигла је након нешто више од пола сата игре.

Готово ни из чега Тунишани су стигли до шансе да изједначе – Брон је центрирао са десног бока, лопта је прелетала све играче у казненом простору, али је онда Кајл Вокер несхватљиво лактом ударио Бен Јусефа и судија је оправдано показао на белу тачку.

Сигуран извођач најстроже казне био је Бенџани Саси, иако је Џордан Пикфорд закачио лопту која је завршила у доњем левом углу, па се на одмор отишло нерешеним резултатом.

Ако је први део игре био занимљив и пун прилика, други је био сушта супротност – иако Тунис није уопште нападао, успео је да отупи све нападе ривала, па су Енглези тек спорадично покушавали, обично ударцима из прекида или центаршутевима са бока.

Једине две добре шансе екипе Гарета Саутгејта у других 45 минута стигле су након корнера, а друга им је донела тако важан и жељен гол.

Кејн је сачекао одбитак на другој стативи и, слично као код првог, потврдио да му је основна карактеристика да се нађе на правом месту у право време.

Енглеска је дошла до три бода колико у групи Г има и Белгија, а Панама и Тунис су остале на нули.

У следећем колу Тунишани иду на ноге моћним Белгијанцима у суботу од 14 часова, док ће Енглези у истом термину, дан касније играти са Панамцима.

Пакао је прошла Енглеска кроз Волгоград…

У почеку је деловало да ће "горди Албион" до врха напунити мрежу Туниса, а на крају је једва, тек у сидијској надоканди другог полувремена, ишчупао победу и стао уз раме Белгији, која је раније у понедељак убедљиво савладала Панаму.

Енглеска – Тунис 2:1 (1:1)!

Мотивисано, врло расположено и пре свега снажно су изабраници Герета Саутгејта започели такмичење на 21. Мундијалу у Русији. Ређале су се шансе у првих десетак минута, али и велики промашаји. Ипак, спаса од Харија Кејна за одбрану Туниса није било.

Капитен је одиграо капитенски и са два постигнута гола повео Острвљане ка осмини финала. Био је најбољи играч Енглеске, био је прва фигура сусрета. Енглеска дефинитивно коначно има правог вођу, спремног да "крсташе" поведе до највећих висина. О томе сведочи и његов учинак на последњих осам утакмица – 10 голова!

Први на мечу против Африканаца је постигао у 11. минуту. Додуше, имао је и среће, али је кључни био осећај за гол. После маестралне интервенције Муеза Хасена, који је "скинуо" ударац главом Џона Стонса, лопта се одбила до нападача Тотенхема, који је рутински погодио мрежу.

Џеси Лингард и Рахим Стерлинг су се прописно испромашивали, а Стонс је поред пропуштене прилике да он постане стрелац првог поготка непосредно пре "уписа" Кејна, имао још једну идеалну шансу, али је са пет метара од гола Туниса промашио читав фудбал.

Кајл Вокер је у 33. минуту направио невероватну глупост. Био је то напад Туниса који није обећавао. "Свећа" је падала у казнени простор када је играч Манчестер ситија лактом ударио Аниса Бадрија, а арбитар из Колумбије Вилмар Роналд без много размишљања показао на "креч". Сигуран са 11 метара у 35. минуту био је Ферџани Саси.

Тунис је у 14. минуту доживео велики пех, јер је одлични голман Хасен због повреде рамена морао да напусти терен.

Африканци су успевали у другом делу да зауставе нападе Енглеза и врло успешно су "гушили" сваки њихов покушај да притисну и изазову понику у одбрани Туниса. Све до 91. минута… После гужве, лопта је из корнера некако стигла на "другу стативу", где је спреман био Кејн. Енглеска је победила 2:1 и много опуштенија чека дуел са Панамом 24. јуна.

Харијева песма у Волгограду! Капитен Гордог Албиона сачувао је вечерас Енглезе на мундијалској премијери и са два гола главом донео стартни тријумф свом тиму над Тунисом - 2:1 (1:1).

Било је близу, мало је фалило да се Енглези обрукају против борбеног, али и лимитираног ривала, али су опет имали расположеног капитена који је наставио тамо где је стао у квалификацијама. Опет је голгетер Тотенхема испољио шампионски њух, два пута се нашао на правом месту, тачно где треба и два пута матирао голмане Туниса, прво Хасена у 11, затим и његову замену Бен Мустафу у првом минуту надокнаде. Важан гол, важна победа за момке Гарета Саутгејта који су награђени за добру игру вечерас.

Да није било глупо скривљеног једанаестерца Вокера у 35. минуту Енглези би могли да кажу да су имали прво полувреме из снова. Све им је ишло од ноге од самог почетка, а право је чудо како је афрички тим избегао да прими гол већ после уводних три минута када су Острвљани имали две изгледне шансе, најбољу преко одличног Џесија Лингарда. 

Маестрално је голман Хасен реаговао на почетку меча, а несрећан пад после водећег поготка Кејна из одбитка, коштао га је учешћа на овој утакмици. Сјајно је голман Туниса укротио ударац Џона Стоунса главом са 12 метара, али је лопта пала на ногу капитена Енглеске који је донео велику радост љубитељима Три лава у 11. минуту. Потом је уследио краћи прекид, Хасен је због повреде изашао из игре, а уместо њега међу стативе је од 16. минута стао резервиста Фарук Бен Мустафа који је маестрално да одоли вечерас пред бројним нападима Енглеза све до финиша и Харијеве стреле.

Доминирала је Енглеска у првом делу, Тунис је био дословно сатеран у свој петерац све до "случајног" изједначења, али је лопта чудесно завршавала што на пречки, што поред гола. Џеси Лингард се невероватно испромашивао, посебно после изједначења Сасија са беле тачке, када је пропустио две лепе шансе у самом финишу. Пре њега је и Деле Али могао да се упише у стрелце, али није имао среће. 

Била је Енглеска у првих 45 минута добра у сваком погледу, из ваздуха после прекида или акција по крилима, Саутгејтова екипа са тројицом у задњој линији и појачаним нападом је играла добар фудбал. Пробали су у другом делу да дођу до гола, нападали са свих страна, али се Тунис јуначки бранио. Није Африканце вечерас занимало да крену озбиљније у напад, бод им је био сасвим довољан, а њихов најпознатији репрезнетативац Вахби Казри тек неколико пута је запретио Пикфорду.

На другој страни Саутгејт је увео и Рашфорда и Лофтус Чика у самом финишу. Дуго решења у нападу није било. Неколико покушаја из слободних удараца преко Ешлија Јанга и Трипијеа било је све што смо видели до тренутка одлуке. А онда се десио корнер, небески скок Харија Мегвајера који је спустио лопту на главуХарију Кејну, а овај био непогрешив. Велики гол за Певца, други главом вечерас за велико славље Енглеза и традиционално ложење на почетку Мундијала.

Светско првенство – група Г:

Тунис – Енглеска 1:2 (1:1)
(Саси 35п – Кејн 11, 90+1)

Волгоград
стадион: Волгоград арена
број гледалаца: 40.000
судије: Вилмар Ролдан (Колумбија) Александер Гузман (Колумбија), Кристијан де ла Крус (Колумбија), Рикардо Монтеро (Костарика)

Тунис (4-3-3): Хассен (Мустафа 15) – Брон, С. Бен Јусеф, Али Малул, Мерија – Шкири, Бадри, Саси – Ф. Бен Јусеф, Казри (Калифа 85), Слити (Бен Амор 73)

Енглеска (3-1-4-2): Пикфорд – Вокер, Стонс, Мегвајер – Хендерсон – Трипије, Деле Али (Лофтус-Чик 80), Лингард (Дајер 90+3), Јанг – Стерлинг (Рашфорд 68), Кејн

ГРУПА Г

Белгија - Панама 3:0 (0:0)
/Мертенс 47, Лукаку 69, 75/

Тунис – Енглеска 1:2 (1:1)
/Саси 35п - Кејн 11, 90+1/

ТАБЕЛА: Белгија 3, Енглеска 3, Тунис 0, Панама 0.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар