Званично - Синиша Михајловић преузео Спортинг!

Синиша Михајловић, српски фудбалски тренер, од следеће сезоне водиће екипу Спортинга из Лисабона.  Прави човек на погрешном месту: Миха, добро дошао у хаос! Бивши селектор Србије и званично преузео Спортинг.

Фудбал 18.06.2018 | 21:10
Званично - Синиша Михајловић преузео Спортинг!
Михајловић ће са Спортингом потписати трогодишњи уговор, објавио је тај клуб у званичном саопштењу.

Српски стручњак је у тренерској каријери до сада водио Болоњу, Катанију, Фиорентину, Сампдорију, Торино и Милан, а једно време био је и први стратег националне селекције Србије.

Спортинг ће наредне сезоне играти у Лиги европе, другом најквалитетнијем европском клупском такмичењу, а управници Спортинга су сигурни да је Миха прави човек за овај посао.

Јавност је зачудило довођење Михајловића из разлога што управа клуба доводи тренера, а пре неколико дана је најавила могуће повлачење са својих функција, услед немира који је недавно захватио ту екипу.

Наиме, неколицина играча Спортинга је недавно раскинула уговор са екипом из Лисабона, због проблема са хулиганима које су имали и неспособности вођа клуба да ствари регулишу.

Ово ће Михајловићу бити први 'излет' у неку земљу која није Србија или Италија, било како играч или тренер, све од почетка каријере када је у Хрватској наступао за Борово.

Прави човек на погрешном месту? Време ће показати, али контроверзни председник Спортинга Бруно де Карваљо спреман је да се опклади на Синишу Михајловића, па је некадашњи селектор Србије данас и званично преузео тренерску палицу у Спортингу из Лисабона.

Зашто кажемо да је Михајловић на погрешном месту? Па зато што у кругу највећих европских клубова тренутно тешко да постоји клуб који је у већем расулу од Спортинга. После хулиганских напада и јавног препуцавања председника и свлачионице по Фејсбуку клуб су напустили неки од најбитнијих играча попутБруна Фернандеша, Вилијама Карваља, Желсон Мартинс, Бат Дост... Де Карваљо је најавио кривичне пријаве у нади да ће их тиме спречити да оду без обештећења, али баш данас из Енглеске је стигла вест – голман Руи Патрисио је као слободан играч задужио дрес Вулверхемтона.  Спортинг ће се вероватно бунити, али тешко да Вулвси и пре свега суперагент Жорж Мендеш, који ведри и облачи на Молиноу, повукли такав потез да лисабонски Лавови имају промил шансе да добију тужбу. Историја нас учи да су менаџери обично спремнији на овакве ситуације од клубова.

Са друге стране, зашто кажемо да је Михајловић прави човек за овакав клуб? Па, рецимо да има много тога што можете да му замерите, али не и да је кукавица. Јесте да је у Торину и он сам често умео да играче окриви за резултатска посртања, али чисто сумњамо да би Миха седео и гледао како хулигани бију његове пулене. Није он тактички маг, далеко је од тога и то цела Италија зна, али јесте човек који својом појавом уме да раздрма учмале екипе. Нема учмалије од Спортингове тренутно.

Михајловић је са Спортингом потписао уговор до 2021, а требало би да по сезони зарађује 2.000.000 евра. За стрес који ће претрпети није то ни превише.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар