Партизан у ЛЕ може на Црногорце, Мађаре, Летонце...!

Познати су потенцијални ривали вицешампиона Србије у фудбалу Партизана у првој квалификационој рунди Лиге Европе.  Жреб квалификација за Лигу Европе: Партизан добро прошао, најтежи је Хонвед.  Црно-бели могу још у Црну Гору, Летонију, Молдавију и на Малту.

Фудбал 18.06.2018 | 21:00
Партизан у ЛЕ може на Црногорце, Мађаре, Летонце...!
Хонвед "мина" – Партизан ће играти против… УЕФА сузила круг потенцијалних ривала Партизана у 1. колу квалификација за Лигу Европе. Могуће противнике добили Спартак и Раднички.

Партизан је повлашћен у жребу за прво коло квалификација, а наћи ће се у групи 7 жреба који ће бити одржан 20. јуна у Ниону, са почетком од 13 часова.

Уз црно-беле од повлашћених екипа ту се још налазе Слован Братислава (Словачка), Кесла (Азербејџан), ЦСКА Софија (Бугарска) и Работнички (Македонија).

То значи да Партизан може да се састане са неком од пет преосталих, неповлашћених екипа, а то су – Милсами Орхеи (Молдавија), Рудар Пљевља (Црна Гора), Рига(Летонија), Хонвед (Мађарска) и Балзан (Малта).

У среду је жреб за квалификације за Лигу Европе, а Партизан је у понедељак сазнао имена потенцијалних ривала. Круг је сужен на пет тимова, од којих је најзвучније име мађарски Хонвед, уједно и најтежи ривал за српског осајача Купа.

Поред Мађара, црно-бели би могли да се на почетку европског пута састану са добро познатим Рударом из Пљеваља. Партизан је прошле сезоне у квалификацијама за Лигу шампиона играо против шампиона Црне Горе – Будућности и био је успешан.

Такође, прва европска дестинација за Мирослава Ђукића и црно-беле могла би да буде и Малта, односно Балзан, а у суженој групи су још Милсами из Молдавије и летонска Рига

Суботички Спартак и Раднички из Ниша су, као и Партизан носиоци у жребу 1. кола. Могући ривали "голубова" су Пјуник (Јерменија), Зарија (Молдавија), Колрејн (С. Ирска), Дери Сити (Р. Ирска) и победника дуела Б36 (Ф. Острава)/Сент Џозеф (Гибралтар).

Нишлије за потенцијалне ривале имају Левадију (Естонија), ИБВ (Исланд), КуПС (Финска), Лиепају (Летонија) и победника двомеча Тре Фиори (Сан Марино) Бала Таун( Велс).

Утакмице прве рунде квалификација за ЛЕ заказане су за 12. односно 19. јул 2018. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар