Илиев: ''Орлови'', били сте брутално добри!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев одушевљен игром Србије у првом мечу на Мундијалу у Русији. "Не памтим кад сам се тако одушевио игром репрезентације!", каже он за МОНДО.

Фудбал 19.06.2018 | 14:45
Илиев: ''Орлови'', били сте брутално добри!
Спортски директор Партизана Ивица Илиев има пуне руке посла (читај: не скида се са телефона), јер је у јеку прелазни рок, а црно-бели "јуре" неколико позиција у тиму за које сматрају да треба да освеже и појачају пред нови напад на Лигу Европе и покушај повратка титуле првака државе.

Телефон звони, Илиев добија разне информације, разни му се нуде, има ту и разговора о одласцима играча. Али, нађе времена и да гледа утакмице на Светском првенству у Русији.

"Како да нисам гледао наше?! Утисак ми је феноменалан, не памтим кад сам се тако одушевио игром репрезентацијом. Докле ми сећање досеже, баш не могу да се сетим тако озбиљне утакмице, стварно смо одиграли феноменално. Александар Митровић је био спектакаларан напред, да је дао гол 'растурио' би утакмицу. Сергеј Милинковић-Савић је топ класа, штопери су били невероватни, као да играју заједно 10 година, брутално су одиграли. Александар Коларов и Бане Ивановић - нећу да трошим речи. Стојке (Владимир Стојковић) је уливао сигурност, био је миран... Поносан сам на њега. Ма, сви су били феноменални", рекао нам је данас Илиев, дан након победе Србије над Костариком 1:0. 

Један од оних који је потпуно скренуо пажњу на себе је 20-годишњи Никола "Блеки" МИленковић, момак који је прошле године из Партизана отишао у Фиорентину. Одиграо је толико озбиљно на месту штопера, да је тешко поверовати да има тек 20 година. А има!

Питали смо Илиева да ли му је жао што Миленковић није остао још сезону у Партизану, јер би му сада цена била много већа него оних 5,1 милион евра за колико је продат Фиорентини.

"Не, јер да је остао питање је шта би се дешавало. То је лаички гледано, није за озбиљну анализу. Он је морао да прође степенице у каријери да би дошао до овог нивоа. Питање је да ли би из Партизана доспео у А тим репрезентације", рекао је Илиев.

Некадашњи репрезентативац Србије и Црне Горе по вокацији је био нападач. Питали смо га шта је Митровић требало да уради у оној ситуацији "један на један" са Кејлором Навасом, односно где је направио погрешан корак?

Ситуација која је изгледала лагана за егзекуцију. Наравно, нама који смо гледали утакмицу и који нисмо били пред голманом који брани за Реал Мадрид.

"Нама успореном снимку делује да Навас пада, а Митар је пред шут је морао да спусти главу. Митар је све врхунски урадио - побегао, примио лопту, отворио, али Навас је један од најбољих голмана на свету, топ ниво, познат је неко ко има сјајне рефлексе, ко делује брзо. То су детаљи, лопта га је погодила, а могла је да некако и уђе, да оде и испод њега. Дешава се...", каже Илиев.

Питали смо Илиева из за утакмицу Швајцарска - Бразил (1:1) и одмах нас је прекинуо:

"Ух, то ме много изнервирало! Колико сам се радовао током дана, толико сам био разочаран тиме, нервозан сам отишао да спавам, верујте ми. Очекивао сам канонаду Бразила, помислио сам да ће да буде три, четири комада у мрежи Швајцараца... Тако би нам се отворила ситуација да нам и реми одговара", рекао је Илиев.

На нашу констатацију да ми стално нешто калкулишемо, Илиев је узвратио:

"Ма, не волим ни ја шпекулације. Дај да победимо Швајцарску, верујем у то. Али, свакако би било боље да су Швајцарци изгубили. Једно је кад играш са екипом која је са Бразилом одиграла 1:1, а друго ако играш против некога ко је убедљиво изгубио. Колико год да смо ми пуни самопуздања, сад су и они", каже Илиев.

Упитан да ли би он напао Швајцарце или их "чекао", Илиев одговара:

"Ја нисам тренер, а познато је да смо сви овде селектори... Показало да је Младен Крстајић нашао чаробну формулу за први меч и зато не бих да ми паметујемо, већ да се препустимо и дозволимо и њему и стручном штабу да у миру спремају утакмицу. Оно што јесте битно то је да видимо залог за будућност, видимо на свим позицијама толико квалитетних младих играча и да српски фудбал може много да добије", рекао је Илиев.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар