Надрљао због ПОТПИСА!

Оно кад мислиш да имаш дипломатски имунитет, али си заборавио да се потпишеш. . .  Бекер нема дипломатски имунитет, тврде у Африци! Министар спољних послова Централноафричке републике рекао је да бивши немачки тенисер Борис Бекер нема дипломатски имунитет.

Тенис 20.06.2018 | 22:45
Надрљао због ПОТПИСА!
Пре неколико дана објављено је да је некадашњи тениски ас Борис Бекер успео да "зезне Британце" тако што се позвао на дипломатски имунитет који би могао да га ослободи обавезе да врати дугове, а сада стиже вест: Он НЕМА дипломатски имунитет!

Његов адвокатски тим је пре неколико дана саопштио да се бивша тениска звезда позива на дипломатски имунитет који би га ослободио обавезе да врати дугове. Осим тога, то би значило да не против њега неби могао да се води поступак пред судом без изричите сагласности британског шефа дипломатије Бориса Џонсона, и његовог колеге из Централноафричке Републике.

Бекер је у априлу постао аташе за културу и спорт Централноафричке Републике при Европској унији, и доласком на ту позицију добио дипломатски имунитет у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима из 1961. године. Или не?

Данас је министар спољних послова Централноафричке републике рекао је да бивши немачки тенисер нема дипломатски имунитет као аташе те земље за спорт и да на основу тога не може да избегне тужбу за банкрот

"Бекер није званично дипломата Централноафричке републике", рекао је министар спољних послова Аарл Армел Дубан за немачке новине Свет "Дие Wелт". Он је додао да би Бекер морао да потпише документ како би добио дипломатски имунитет, али и да он то никада није тражио.Дубан је рекао да Централноафричка република неће обструирати правду у случају Бекер. 

Бекер, који живи у Великој Британији, прогласио је банкрот у јуну 2017. године. Он је у покушају да смањи дугове продао неке од трофеја које је освојио, укључујући и трофеје са Вимблдона.

Некада најбољи тенисер света је раније критиковао стечајни поступак као "неоправдан и неправедан", тврдећи да га је у банкрот гурнула "гомила анонимних" банкара и бирократа који су покушали да га оштете.

Колико је дужан?

Бекер, својевремено најмлађи шампион Вимблдона, у каријери је зарадио око 182 милиона евра, али је животом на високој нози и погрешним инвестицијама наводно доспео у дугове укупне вредности од 61 милион евра!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар