Марадона: Аргентина је неспремна!

Легендарни фудбалер осуо је "дрвље и камење" по селектору Хорхеу Сампаолију.

Фудбал 19.06.2018 | 10:45
Марадона: Аргентина је неспремна!
Аргентина је на старту Светског првенства одиграла 1:1 са Исландом и одмах довела у питање не само реализацију увек високих циљева, већ и пролаз у другу фазу Светског првенства.

Дијего Армандо Марадона уживо је гледао тај меч и имао речи критике, првенствено за селектора Хорхеа Сампаолија.

"За овај реми нису криви играчи, већ потпуно одсуство припреме за утакмицу. На такмичење можете да поведете 25 бриљантних фудбалера, али морате и да радите са њима. Видели смо да је Исланд деловао много компактније и уиграније, а то је велика срамота", изјавио је Марадона, који је ангажован као стручни коментатор за ТВ станице из Италије и Венецуеле.

"Ако настави овако, боље је да се Сампаоли уопште не враћа у Аргентину. Тактика му је била катастрофална. Иако знамо да играчи Исланда имају по 190 центиметара, ми смо послали на десетине високих лопти у казнени простор".

За разлику од човека који је пре четири године са Чилеом имао одличан наступ на СП, Марадона је узео у заштиту Лионела Месија.

"Можда је залагање могло да буде веће, али Месија не могу да кривим, јер је дао све од себе. Ја сам знао да не искористим по пет пенала заредом, па сам и даље био Марадона. Не мислим да је победа изостала зато што Меси није дао гол из пенала".

"Гаучоси" се у четвртак у Нижњем Новгороду састају са Хрватском. У случају пораза и евентуалне победе Исланда над Нигеријом, пролаз у осмину финала више не би зависио само од њих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар