Припреме: Ђукић појачава ритам!

Стигао Гомеш, Николић већ домаћи! Фудбалери Партизана полако појачавају ритам тренинга, четири дана уочи путовања на базичне припреме у Словенији.

Фудбал 19.06.2018 | 08:45
Припреме: Ђукић појачава ритам!
Екипи су се ове седмице прикључили Данило Пантић и последње појачање Рикардо Гомеш.

Пантић је и даље званично фудбалер Челсија, али је добио дозволу лондонских "Плаваца" да тренира са црно-белима док трају преговори два клуба у вези са његовим статусом. Прошле сезоне је играо на позајмици у Хумској.

Црно-бели ће пре путовања сазнати и име ривала у другом колу квалификација (среда, 14х), па ће тренер Мирослав Ђукић моћи и потпуно да се посвети припреми свог тима за почетак сезоне.

Један од момака од којих се доста очекује је прво појачање Немања Николић, који каже да се већ осећа као код куће.

"Организација је феноменална као и сам СЦ Партизан-Телеоптик. Терени, што је нама најважније, су у одличном стању, а уз то имамо и теретану и све предуслове за напредак. Ако могу да кажем, ово је пример једног добро организованог клуба који играчима пружа све, а уједно ствара нове играче и бори се за титуле. Не смем заборавити ни ресторан, комплетан угођај, од запослених до естетског дела и хране која је одлична. Заиста сам одушевљен".

Познато је да си најбољи пријатељ са Ђорђем Ивановићем који је такође дошао из Спартка. Који савет ти је дао по доласку?

"Ђоле ми је пре доласка испричао све и уједно ми дао да се тако изразим скицу свега што ме чека када дођем у Партизан. Остало је на мени да радим и искористим ове услове и све добробити спортског центра за мој лични напредак и усавршавање".

Радите већ десетак дана на центру док екипа у петак екипа иде на други део припрема у Словенију? Како си се ти прилагодио?

"Сваки почетак припрема је тежак, форма се темпира за оно што нас тек очекује целе сезоне, јер сам сигуран да ћемо играти на три фронта. У Партизану се ради другачијим интезитетом што је нормално, јер је реч о клубу који је поштован како у Србији, тако и у Европи где се стално иде на титуле и трофеје. То наравно носи и одређени притисак, али са тим се играч мора носити".

Поред Ђолета Ивановића са ким се највише дружиш?

"Највише времена проводим са својим цимерима, Марком Јовичићем, Немањом Стевановићем и наравно Ђолетом. Захвалан сам свим момцима који су ме сјајно прихватили и није фраза да смо сви као једна породица. Тако се морамо држати и даље, јер уз добру атмосферу и рад ту су и резултати".

У среду нас очекује жреб за прво и друго коло квалификација за Лигу Европе, а познати су и противници у СЛС?

"Надам се да ће ове године наша екипа направити искорак више у Европи. Велики број играча је искуснији играњем у овом такмичењу иако ће свакако бити тешко јер је реч о добрим екипама. Што се тиче домаћег првенства, ту нам је већ познат први противник – Радник из Сурдулице. У сваку утакмицу улазимо са жељом за победом што је и филозофија клуба. Свака утакмица се игра без калкулисања, на победу. Што се тиче мојих очекивања, слободно могу рећи да је то дупла круна, као и групна фаза ЛЕ, па ћемо за даље видети",каже Николић.

Партизан на базични део припрема у Словенији (Птуј) путује у петак, а тамо ће одиграти пет тест мечева: Хонвед (25. јун), Краковија (27. јун), Ростов (29. јун), Жилина (1. јул) и Зарија (3. јул).

Партизан сезону почиње 12. јула у квалификацијама за Лигу Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар