Чува се успомена на Хариса Бркића...

КК Партизан, Будућност Воли, Борац Чачак и Босна Ројал чувају успомену на Хариса Бркића.

Кошарка 18.06.2018 | 17:30
Чува се успомена на Хариса Бркића...
Традиционални турнир кадета Будућности, Босне, Борца и Партизана, одржан је протеклог викенда у Подгорици, у част легендарног кошаркаша ових клубова и некадашњег капитена Партизана.

У петак и суботу, млади кошаркаши некадашњих Харисових клубова, одмерили су снаге а победу су однели кошаркаши Будућности који су у финалу савладали црно-беле са 96:82.

Као и сваке године, специјалне награде за најкориснијег играча турнира, најбољег стрелца и најмлађег учесника, обезбедили су Харисови саиграчи, Предраг Дробњак, Владо Шћепановић и Мирослав Берић. Ове године, награде су уручивали Гаврило Пајовић и Никола Булатовић.

Харис Бркић је рођен 24. јула 1974. године у Сарајеву, а кошарку је почео да тренира у КК Босна са десет година. Као 17-годишњак, Бркић 1992. прелази у Партизан одакле је позајмљен Борцу из Чачка.

У редовима чачанског тима, Брикић бележи своје прве минуте у сениорској конкуренцији. Следи повратак у Партизан, где је за шест сезона освојио три титуле првака државе и три национална купа.

У сезони 1997/98, Харис је био капитен тима који је изборио пласман на "финал фоур" у Барселони. У сезони 1999/00, Бркић је играо за подгоричку Будућност где је и започео сезону 2000/01.

Недуго затим, Харис се вратио у свој Партизан, а кобног 12.12.2000. године је на паркингу испред некадашње дворане "Пионир" нападнут ватреним оружјем.

Три дана касније, Харис је подлегао повредама.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар