Цијену горива треба смањити

Упутићемо захтјев Влади РС и Министарству саобраћаја и веза РС, гдје ћемо тражити да се састанемо с Милорадом Додиком, предсједником РС, и Жељком Цвијановић, предсједницом Владе РС, како бисмо ријешили бројне проблеме у овој дјелатности, казао је Никола Грбић, предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт РС, након састанка представника удружења превозника ФБиХ и РС.

Босна и Херцеговина 18.06.2018 | 07:19
Цијену горива треба смањити
"Не слажемо се да појефтињење горива буде само пет фенинга по литру, тражићемо да то буде барем 30 фенинга, затим да се под хитно уведу вињете за стране превознике да и они плаћају коришћење путева у БиХ, као што и ми плаћамо у свим земљама у окружењу, и на основу тих средстава да се смање обавезе превозника из РС и БиХ у виду плаћања путарине када региструју моторна теретна возила", казао је Грбић.

Он је додао да су ту и стари проблеми, које треба ријешити.

"Тражићемо и сматрамо да је реално да се цијена горива смањи за 30 фенинга по литру", казао је Грбић и додао да се нада да ће наићи на разумијевање надлежних институција.

Он је додао да ће, уколико до састанка не дође у наредних десет дана, одлучити о даљим корацима.

(Независне)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Поздрављам

18.06.2018 05:34

То што сте се,ето састали Удружења превозника ФБиХ, и РС - јер само заједничким снагама можемо, евентуално нешто постићи! Иначе, сте се јако обукали у РС, а нарочито у Бањалуци - три дана сте се бунили, а онда се повукли, ко задње шоње! Мој вам је савјет за убудуће, кад нешто започните, онда то и завршите - или једноставно не започињите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

назалост Бањалуцанин

18.06.2018 05:47

Састајали су се и они из Фабрике Дувана са Владом па види како су заврсили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једно запажање

18.06.2018 06:04

И једно питање, можда му није овдје мјесто, ал поставићу: пошто се често возим аутобусом на релацији Загреб- Бања Лука, и обратно наравно, примјетила сам да аутобуси и даље возе кроз насељена мјеста Лијевче поља и кроз Лакташе, а исто важи и за камионе, па сам једном упитала возаче зашто не користимо ауто пут, јер избјегли би гужву и дошли брже, а он ми је рекао, да је цестарина скупа и да му је згодније овако. Па ако неко може да ми одговори, чуму се праве ти ауто путеви, ако ће зврљити празни, а возачи ће и даље користити старе путеве. Зар ту не треба да постоји нека контрола, некакво усмјеравање, да камиони и аутобуси, не возе кроз насеља! Зар не може цијена те путарине да се некако коригује да би евентуално била прихватљива корисницима...питања је јако много,па ако неко зна, молим одговор! Колко се сјећам, то је био велики пројекат, коштало је то подоста, то је наш новац, народни, и кад ће се то исплатити,бако се не користи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.06.2018 07:08

Драга господјо како нисте питали г.возаца како му није скупа путарина кроз Хрватску која је скупља три пута него код нас.

Name

Оља за једно запазање

18.06.2018 08:10

Аутопутеви су првенствено прављени за ЊИХ. Они не могу да се возе "обицним" путевима. Тамо гдје нема "одговарајуце" аутостраде, ускаце хеликоптер, а порука коју ми нисмо разумјели: имате путеве којима цемо ми ходити, а нама ниста није скупо па ни путарина, има се, мозе се, а ви нас узивајуци гледајте и доста вам је. Они висе себе ни у сну не могу да виде, како сад, тако ни у будуцности, у неком "обицном" аутицу, или, не дај Бозе, у аутобусу. За њих су искљуциво скупоцјени огромни аутомобили-ладје, које су, као створене за подизање ега, нароцито у сиромасним земљама. Ето, то је разлог сто су нам, упркос сиромаству, потребни "луксузни" путеви. Било би сјајно да имамо путеве као, рецимо, Италија, али ако је неко гладан, не мозе да купи лијек, не мозе да посаље дијете на сколовање и др. онда тросење пара на аутопутеве је бесмислица. Развој дрзаве би требало да теце тако да се развијају сви сегменти потребни нормалном зивоту, а не развијати несто на рацун другог.

Name

Ауто Бан 3

18.06.2018 08:14

Плане су у Хрватској 3* веце него у РС, тако да за њих путарине нису скупе.

Name

Алф

18.06.2018 06:39

Добицес двије васпитно поправне иза усију и побјеци цес из зграде владе као сто си побјегао са крузних токова када су дјукци кренули да пису казне.Исти си као бједни др.Миодраг Фемиц предсједник синдиката доктора медицине који годинама пријети страјком који се никада није десио нити це се десити.Боље цутати и трпјети него пуцати из празне пуске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

18.06.2018 06:39

Вињете и за путницка возила страних таблица... годишње их на границном прелазу у Броду предје пар милиона...па фино вињета 10 еура 10 дана...возе к'о манијаци, дивљају са бијесним аутима кад додју овамо, све го сељак до сељака, побјегли ван па се курце сад кад додју...само по дзепу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацогз

18.06.2018 06:52

ПОДРЖАВАМ!!!

Name

РЕ ХМ

18.06.2018 07:16

Ја се слажем са тобом ја сам спреман платит за моју РС и плаћам много тога иако не зивим доле али, се залажем исто тако да се уведу таксе за ове лезиљебовице и дзабаљебаросе који би сваки дан да само протестују и живе ко бубрег у лоју од западних пара.

Name

За ре хм

18.06.2018 11:02

Не ке..ај пуно, боту, ту живиш, и то од ботовања, а не од мотике!

Name

За Хм

18.06.2018 12:42

Човјече какво ли си ти зло у животу претрпио кад си тако пун мржње! И шта су ти ти људи криви, мрзиш их само зато што су "вани" па мислиш да су нешто срећнији од тебе?! Боље иди у Цркву и исповиди се, вријеме је Поста!

Name

ОДМАХ ПОТПИСУЈЕМ

18.06.2018 08:19

Али да онда појевтини и превоз , карте да буду јефтиније.Транспот ствари да буде јефтинији, итд. АЛИ јок, ви би јефтино за вас али кад треба да издвојите онда не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улица и мотка

18.06.2018 08:45

Немају мафија и држава на чему више да пљачкају народ, јер су опљчакали скоро све што се опљачкати могли, па им је сада остала нафта да на њој пљачкају народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

18.06.2018 09:30

У којој земљи се плаца путарина на провинцијске путеве.Ко вози на аутопуту он плати путарину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Превоз

19.06.2018 04:41

Већих левата од удружења превозника одавно видјели нисмо. Побунили се и чим је запријећено повукли се и сад само причају. Треба цијена горива бити 10 км по л.

ОДГОВОРИТЕ