Пожар у Аргентини: Тројица испадају из првих 11!

Улазе нове снаге за Хрватску! Аргентинци ризикују елиминацију ако не победе Хрватску.

Фудбал 18.06.2018 | 17:15
Пожар у Аргентини: Тројица испадају из првих 11!
Аргентина је саплетена већ на првом кораку у групи смрти и сада креће пакао. Гаучосима већ после првих 90 минута и ремија са Исландом виси пласман у осмину финалу. Било је доста упозорења да Аргентина не сме да размишља о великим дометима док не прегрми групу, али узалуд. Исланд је спотакао Месија и другове...

Аргентинци већ у другом колу имају меч бити или не бити. Ако изгубе од Хрватске, у озбиљној су опасности да буду елиминисани. Зато је у табору репрезентације укључен аларм. Селектор Сампоали већ размишља о крупним променама за дуел са Хрватима. Како и не би када оно што су показали против Исланда, не може никоме да улије оптимизам.

Аргентински медији углас јављају да се Сампаоли већ одлучио за три промене пред дуел са Хрватском. Из стартне поставе ће испасти Анхел Ди Марија, Лукас Биља и Едуардо Салвио. А требало би да ускоче КристијанПавон, Ђовани Ло Селсо и Габријел Меркадо.

Павон је против Исланда заменио Ди Марију и унео живост у игру Аргентине. Ди Марија је потпуно разочарао и Сампаоли има велику подршку у јавности да уместо њега стартује са Павоном. Крило Боке би могло да размрда игру Аргентинаца, а кориснији је и у одбрамбеној фази. Што се Ло Селса тиче, он је и пре првенства у многим комбинацијама најављиван као стартер. Ипак, Сампаоли се на крају одлучио за дефанзивнију варијанту са „дуплом петицом“ и тандемом Маскерано - Биља. Што се против Исланда показало као ужасан избор... Биља и Маскерано су потпуно непотребни истовремено на терену и Ло Селсо ће ускочити уместо везисте Милана.

Везиста Пари Сен Жермена није задњи везни, далеко је бољи у протоку лопте, пас игре и убацивањима из другог плана, а ни дефанзива не трпи са њим. Биће то офанзивнија варијанта него против Исланда...

Што се тиче уласка Меркада уместо Салвија у стартну поставу, то је само ствар тактике. Меркадо је бољи у дефанзиви од Салвија који је више крило него бек. Против Хрватске са офанзивцима попут Перишића, Крамарића,  Ребића и Манџукића ће Аргентини бити потребна јача дефанзива по десној страни и зато је Меркадо логичнији избор од Салвија.

Интересантно је да се и у новим варијантама не помиње могућност да шансу у првој постави добију Јувентусови асови Пауло Дибала и Гонзало Игуаин који код Сампаолија очигледно немају велики кредит.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар