Мексико компликује - може ли Србија да избјегне Њемачку?

Мексико, Немачка, Шведска и Јужна Кореја су селекције из групе Ф са којом се група наше репрезентације укршта и можда звучи невероватно, али Немачка је после прве утакмице последња у својој групи.

Фудбал 18.06.2018 | 15:15
Мексико компликује - може ли Србија да избјегне Њемачку?
"Панцери" су изгубили од Мексика са 0:1 голом Лозана из 35. минута и актуелни шампиони света су доживели нокаут већ на старту шампионата. Међутим, можда су нам тим поразом отворили и пут ка, за нијансу, лакшем жребу у наставку такмичења.

Након победе Србије над Костариком 1:0 у првом колу Групе Е, "Орлови" су урадили задатак који су себи поставили пред почетак Мундијала, а то је да узму три бода у првом мечу и приближе се жељеном другом месту у Групи Е.

Јесте да су урадили тек трећину посла, али се са три бода у џепу некако лакше размишља о евентуалном проласку даље и укрштању са ривалима из групе где је и Немачка.

Пошто се од Немаца очекивало да буду први у Групи Ф, Србија би евентуално као другопласирана ишла на њих. Ипак, Лозано је имао друге планове и за сада је Мексико на првом месту те групе.

Бразил у нашој групи и даље остаје изразити фаворит, али много тога ће зависити и од тога како "Селесао" одигра против Швајцараца од 20 часова. Реми из тог меча би Србији можда и најмање одговарао, док би у случају победе Бразила и бод са Швајцарцима могао много да нам значи за друго место.

Претпоставка је да Бразил одигра у случају са својим реномеом, квалитетом играча и оним како су играли у претходних годину и по дана до краја групне фазе.

Када је реч о Групи Ф не треба наравно отписивати ни преостале две репрезентације, али ако се по јутру дан познаје, Мексико има капацитета и знања да то прво место задржи, а тешко је веровати да ће Немци киксирати још неки пут.

Све остало сад зависи од "Орлова" који поручују: "Идемо корак по корак". Следећи корак је Швајцарска. Друго место и Мексико у осмини финала? И даље звучи боље него Немачка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар