Сергеј: Највећи меч у каријери!

Нисам никоме дао дрес! Везни играч Србије Сергеј Милинковић-Савић истакао је да му је меч против Костарике био најважнији у досадашњем делу каријере.

Фудбал 18.06.2018 | 14:15
Сергеј: Највећи меч у каријери!
Србија је савладала Костарику 1:0 у првом колу Групе Е Светског првенства у Русији. 

"Много нам је лакше сад да уђемо у следећу утакмицу. Ова је била много тешка, дали смо све од себе, много смо трчали, на крају се све исплатило", рекао је Милинковић-Савић. 

Везиста Лација није учествовао у квалификацијама за Мундијал, па му је овај меч било својеврсно "ватрено крштење" у националном дресу. 

"Ово ми је најважнија утакмица у каријери, дуго ћу је памтити. Тражили су ми дрес нисам никоме хтео да га дам јер ми је ово прва велика у каријери, а надам се да ће их бити још". 

Замало је постигао спектакуларан гол у Самари, али је Кејлор Навас одбранио његов шут "маказицама".

"Наравно да постоји велика жал, видео сам после да није био офсајд, али и да сам га дао вратио би га ВАР. Штета. Али битно да смо победили". 

Милинковић-Савић је истакао после меча колико је био физички захтеван. 

"Не могу да се померим, сат времена сам седао нисам могао да одем да се истусирам. Није ми добро. Дао сам све од себе, трчао доста, скакао, борио се за сваку лопту. Сада имам пет дана да се опоравим". 

Следећи меч Србија игра у петак, 22. јуна против Швајцарске у Калињинграду. 

"Не размишљамо да ли ћемо бити први или други већ да добијемо следећу утакмицу. Швајцарској све зависи сада од Бразила, ако изгубе ући ће јако од првог минута".

Сјајан меч одиграо је и млади Никола Миленковић.

"Велика победа, али само први корак ка нашем циљу. Као екипа ћемо само расти, можемо само да напредујемо. Што се мене лично тиче, може увек боље. Себи увек постављам највише циљеве, али задовољан сам. Нисам се уплашио, волим овакве утакмице, то ми доноси адреналин", рекао је Миленковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар