Фернандо Алонсо побиједио на "24 часа Ле Мана"!

Двоструки шампион Формуле 1 Шпанац Фернандо Алонсо победио је у трци "24 часа Ле Мана", у Тојоти са двојицом клупских колега.

Остали спортови 18.06.2018 | 13:15
Фернандо Алонсо побиједио на "24 часа Ле Мана"!
Алонсо је дебитовао у тој трци, возио је заједно са Швајцарцем Себастијаном Буемијем и Казукијем Накаџимом.

Они су превезли 388 кругова, два више од Мајка Конвеја, Камуија Кобајашија и Хосе Марија Лопеса, који су возили други аутомобил Тојоте.

Алосно покушава да достигне легендарног Британца Грејема Хила, који је освојио "триплу круну", односно који је победивао у "24 сата Ле Мана", трци Формуле 1 за Велику награду Монака, као и у Индијанаполису 500. 

Шпанац је двоструки победник трке у Монаку, а од данас је и победник у "24 сата Ле Мана".

"Ле Ман једном недељно није довољно. Требало би да се организује на три недеље", рекао је Алонсо. 

То је прва победа Тојоте у 20. покушају, а и прва победа јапанског производјача од 1991. године и Мазде. Алонсов аутомобил имао је више од два минута заостатка за другом Тојотом, али је Шпанац успео то да надокнади током ноћи и омогућио Накаџими да преузме вођство од Кобајашија. 

"Ноћас сам се осећао сјајно. Не знам тачно како, али успео сам да у право време 'натерам' гуме да раде за нас, упркос ниској температури. Наш темпо је био добар, а имао сам срећу и у саобраћају на стази", навео је Алонсо. 

Око 60 фабричких и приватних тимова такмичило се у 86. издању трке "24 сата Ле Мана".

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган Алонсо

18.06.2018 15:24

Шампион. Свака му част. Гледао сам 19 сати непрекидно трку, нисам могао цитаву, све за свог шампиона. ^^ Она вожња по ноћи је нешто спектакуларно, 3 секунде по кругу бити бржи од тимских колега у истом ауту, а мркли мрак...невјероватно. Само такви возачи и заслужују овако нешто освојити.

ОДГОВОРИТЕ