СП: Насамарити Кејлора Наваса!

Главна препрека Орловима у Самари биће голман Реал Мадрида.

Фудбал 17.06.2018 | 13:45
СП: Насамарити Кејлора Наваса!
Стотине навијача дошло је да гледа тренинг Костарике пред меч са Србијом. Све очи су уперене у Кејлора Наваса... Чак је и један дечак заплакао када је добио његов дрес. То је слика свега што Кејлор значи Костарики. Нашем првом ривалу на Светском првенству у Русији. Закључак и циљ Орлова је јасан, и не морамо да видимо ко ће све истрчати на терен у Самари да бисмо то закључили -  морамо, некако, насамарити Кејлора Наваса!

Голмана Реал Мадрида.

Он, као и цела Костарика, снагу и самопоуздање црпи из прошлог Светског првенства. Тада је Костарика била прва у групи у којој су били Енглеска, Италија и Уругвај и испала у четвртфиналу од Холандије после пенала. Иако је тако рано испала његова репрезентација, Навас је био један од три кандидата за најбољег голмана што је на крају постао Мануел Нојер.

Тикоси ће зависити много од Наваса у покушају да докажу да 2014. година није била инцидент.

Брајан Руиз јесте вероватно најопаснији играч Костарике у пољу, али Навас је вођа и најбољи појединац екипе. Довољно је само прочитати пројектовани састав Костарике па да то свима буде јасно: Навас - Гамбоа, Акоста, Гонзалес, Востон, Овиједо - Болањојс, Борхес, Гузман, Руиз - Урења. Све вам је јасно само на основу презимена. Голман Реал Мадрида далеко одскаче у сваком смислу.

Нећемо вероватно гледати Костариканце против Србије (14х) како лете по терену и деле финте попут Бразилаца. Гледаћемо чврсту екипу која ће најпре гледати да не изгуби против Србије у првом мечу, да сачува свој гол. А напред шта ураде. И зато ће улога бројне одбране (играју са петорицом позади, то вам све каже) и голмана бити кључна за њихову игру.

"На Светском првенству је свака утакмица важна, али је такође и чињеница и да су прве две у групи најважније јер вам добри исходи у њима омогућавају да се борите за даљи пласман. Србију морамо у сваком случају да победимо. Пробаћемо", рекао је Навас у најави утакмице.

Колики је утицај Наваса у свету фудбала, да не причамо о Костарики. говори и чињеница да је о њему снимљен филм. Зове се - “Кејлор Навас, човек наде". Режисер филма је изнео занимљиво виђење о Навасу.

"Чињеница да он брани за Реал није логична. Долази из маргиналног дела Костарике, земље у којој је фудбал то што јесте. Ово је филм о томе како немогуће постаје могуће кроз жртву и напор. Он има душу величине атомске бомбе".

Навас је добио шансу да се покаже у правом смислу на најтежој линији на свету. Чува линију Краљевског клуба од 2014. године, а ако вас подсетимо да је освојио три узастопне Лиге шампиона са Реал Мадридом, онда вам то све говори. Врхунска класа.

Додуше, помиње се последњих дана да је и Наполи заинтересован за њега, а те вести долазе као последица чињенице да би Реал волео да доведе Алисона из Роме, млађег голмана. Сви ови догађаји могу да поремете, али и да мотивишу Наваса. Видећемо како ће одреаговати данас од 14 часова.

У реду, Костариканци имају врхунског голмана, али имамо и ми исте такве играче. Зашто не би могао Немања Матић, као ас Манчестер Јунајтеда, да опали неку са 20, 25 метара и да изненади Наваса? Зашто не би могао Сергеј Милинковић Савић да одради нешто у свом маниру и још једном задиви фудбалски свет, овога пута не у дресу Лација, већ у дресу репрезентације?Уосталом, ако га већ гледа Реал и остали велики клубови, да имају шта да виде. Баш против голмана Реала и то на Мундијалу. Или можда Митровић да настави убитачну серију у 2018. години? Коларов да пошаље пројектил својом левицом? Може и из слободњака, зашто да не, учинио је то толико пута. Или Бане Ивановић да је закуца под пречку као против Боливије? Надавао се он голова у репрезентативном дресу…

Како год, начин није битан. Само да насамаримо некако Наваса. Да прекочимо ту значајну препреку. Барем једном.

Можда и то буде довољно за велику радост.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар