Радоњић вратио титулу и Евролигу у Минхен!

Бајерн је нови шампион Бундеса и учесник најјачег евро-такмичења. Прваци Немачке постали су Владимир Лучић, Стефан Јовић, Милан Мачван. . .  Позови Радоњића за титулу - Бајерн слави, Лучић и Јовић нокаутирали Албу! Минхенски клуб убедљив у мајсторици финала плеј-офа Бундеслиге.

Кошарка 16.06.2018 | 23:20
Радоњић вратио титулу и Евролигу у Минхен!
Бајерн из Минхена нови је првак Немачке у кошарци! Екипа Дејана Радоњића је у крцатом 'Ауди Дому у Минхену прегазила берлинску Албу са 106:85 у мајсторици финала плеј-офа.

Бајерн је играо одлично и већ и првој деоници убацио 32 поена, док је ривал из Берлина деловао погубљено. Тада су већ Баварци дошли до двоцифрене предности и лагано је увећавали.

Владимир Лучић је уписао 12 поена и пет скокова, а Стефан Јовић се зауставио на пет поена, четири скока и шест асистенција.

Најефикаснији у Бајерну био је Нихад Ђедовић са 19 поена, а три мање додао је Канингем.

Код Албе је доминантна био Батерфилд са 29 поена и пет скокова, међутим Бајерн је деловао незаустављиво.

Овим тријумфом Баварци су дошли до дупле круне јер су претходно освојили и немачки куп, а тада је тренер још био Александар Ђорђевић.

Он је смењен после пораза од Дарушафаке у полуфиналу Еврокупа, а Радоњић је, рачунајући и претходних неколико сезона у Црвеној звезди освојио четврту титулу националног првака заредом.

Бајерн је био спреман за "мајсторицу"! 

Екипа Дејана Радоњића савладала је Албу у петој утакмици немачког финала и остварила дупли успех, јер је освојила титулу и вратила се у Евролигу.

Бајерн - Алба 106:85 (32:19, 26:20, 28:22, 20:24)

Када је било најважније, Баварци су одиграли чврсто у одбрани, агресивно у свим сегментима и нису оставили Берлинцима ни промил шансе да изненаде. Српски интернационалци Стефан Јовић и Владимир Лучић имали су уобичајено важан допринос успеху новог првака, у утакмици у којој је шампион постао и њихов повређени саиграч Милан Мачван, који се опоравља од кидања лигамента колена.

Радоњић је тако успешно урадио задатак због којег му је клупско руководство почетком априла поверило екипу, након растанка са Александром Сашом Ђорђевићем. Најтрофејнији тренер у историји Црвене звезде консолидовао је екипу и провео је кроз узбудљиви плеј-оф, у којем је Бајерн до финала елиминисао Франкфурт у четвртфиналу (3:2), а затим Бамберг у полуфиналу (први пут у клупској историји).

"Имали смо 14 утакмица у плеј-офу, а само два меча смо играли са свим играчима изузев Мачвана. Честитам председнику Хенесу, Марку Пешићу, свим људима у клубу, својим сарадницима... Сада је време за славље. Било је тешко, али сада је све изврсно", изјавио је Радоњић после меча, без жеље да говори о свом доприносу или о свом останку у клубу.

Радоњић "окупан"Маик Цирбес, некадашњи центар црвено-белих а сада "петица" Бајерна, пришао је Радоњићу за време славља и полио га пивом.

Први човек Бајерна Ули Хенес честитао је играчима и стручном штабу одмах на терену, као и Матијас Замер, бивши спортски директор ФК Бајерн. Њихов тим прекинуо је доминацију Бамберга и следеће сезоне ће поново играти у најјачем такмичењу, у којем је клуб из "Ауди дома" последњи пут наступао у такмичарској 2015/16.

Од сезоне 2019/20, Бајерн ће бити сигуран учесник Евролиге, на основу договора са првим човеком такмичења Ђордијем Бертомеуом, који је препознао амбицију пројекта клуба славне фудбалске секције.

Бајерн: Алекс Кинг 8, Џеред Канингем 16, Гегић, Лучић 12 (5 ск), Ђедовић 19, Рединг 11, Јовић 5 (4 ск, 6 ас), Бартел 12, Гавел 4, Букер 14, Цирбес 5, Јалов.

Алба: Саибу 8, Сива 12, Гифај 13, Хунт, Варгас, Григонис 8, Радосављевић 1, Батерфилд 29, Клифорд 2, Сикма 10, Стефан Пено 2.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар