СП: Србија - тим за Костарику...

Ту је СМС, ту је и Љајић! Крстајићев велики ризик! Орлови иду на победу. . .

Фудбал 16.06.2018 | 23:40
СП: Србија - тим за Костарику...
Србија против Костарике креће јако! Говорио је Владимир Стојковић да би и реми у Самари против Костарике био добар резултат, капитен Александар Коларов је причао како је све то само фудбал, али Младен Крстајићверује да само тријумф у судару са тимом из Северне Америке може да му осветли пут до Санкт Петербурга. Баш у том граду је пројектован наш меч осмине финала (наравно ако се направимо сензацију и будемо испред Бразила).

На очекивани дефанзивни блок Костариканаца, можда и бункер који личи на Стаљинов који се налази на неких седам километара од Космос Арене, млади селектор Србије кренуће са ултра офанзивним везним редом. А то значи да ће данас на терен од 14 часова извести идентичан тим као у генералној проби против Боливије.

Дакле, биће ту и Сергеј Милинковић Савић и Адем Љајић и Филип Костић. Веровало се да ће неко од поменуте тројице бити вишак уколико се у стартну поставу врати Лука Миливојевић. Међутим, Крстајић је храбро одлучио да се лиши помоћи играча Кристал Паласа о чијем значењу за игру Орлова смо писали претходних дана. На месту задњег везног Немањи Матићу ће помагати СергејМилинковић Савић. Да, то је прави израз - помагати. Суперстар Лација је фудалер окренут више офанзивним задацима и сигурно ће имати задатак да помаже Костићу, Тадићу и Љајићу да хране лоптама Александра Митровића.

"Одлучио сам се за тим још пре пет дана. Мирно спавам", поручио је Младен Крстајић дан пре утакмице.

Очигледно је да му је добра партија против Боливије улила самопоуздање и оснажила му жељу да игра без Луке. Вероватно сматра да је један осигурач у маневру довољан и да би са тандемом правих задњих везних имали велике муке да пробијемо бедем испред Кејлора Наваса.

Проблем може да буде оно што смо видели против Марока када смо играли без Миливојевића. Или чињеница да Немања Матић у званичним мечевима никада није играо заједно са Сергејом... Биће много ту проба и дебитаната на различитим позицијама за меч какво је отварање Мундијала. Али то је крст који ће до сутра у 16 часова морати да носи Младен Крстајић. Ако победи сви ће рећи да је показао да је човек који има "кохонес" и да се разликује од бројних овдашњих стручњака... Међутим, ако нас Костарика буде ишамарала из контре говориће се да је припрему меча одрадио детиње наивно, односно да се огрешио о моторичке и све друге способности Луке Миливојевића, које су дошле ове сезоне до изражаја у Кристал Паласу.

Номинална поставка даће и неке микро задатке Младену Крстајићу. Видећемо хоће ли СМС имати већи утицај на игру нашег тима, односо шта је на том пољу урадио млади стручњак. Видећемо и како ће Сергејсарађивати са Љајићем и на који начин може да носи оптерећење нације.

Одбрана је добро позната... Испред Стојковића гледаћемо Банета Ивановића, Миленковића, Тошића и Коларова. Најбољи могући избор.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар