"Орлови" послије шест година на СП!

Рукометаши Србије успели су да се после шест година пласирају на Светско првенство пошто су у двомечу баража били бољи од Португала.  Србија коначно на Светском првенству! Рукометаши Србије кроз бараж мечеве са Португалом обезбедили учешће на шампионату света.  Богдан „силни“ Радивојевић! Фантастично десно крило са шест погодака предводило изабранике Љубомира Обрадовића до остваривања зацртаног циља.

Остали спортови 15.06.2018 | 00:09
"Орлови" послије шест година на СП!
Србија је у реваншу одиграла 25:25 што је било довољно за пласман на СП јер је пре пет дана у Нишу победила Португал 28:21.

Најефикаснији на српској страни је у ремију био Богдан Радивојевић са шест голова, Немања Илић је дао четири колико и Зеленовић, а Пушица три поготка. На другој страни су Барос и Портела са по четири били најбољи у португалској селекцији.

Светско првенство у рукомету се наредне године игра у Данској и Немачкој од 9. до 27. јануара, а претходни пут је Србија на Светском шампионату играла још у Шпанији 2013. године. 

Рукометаши Србије су ушли у меч опуштеније него пре пет дана у Нишу када су од почетка "гризли". 

Португалци су то искористили и добрим скок-шутевима Фернандеса, контрама Портеле, Соареша и Бароса успевали да створе предност од једног до два гола све до финиша првог полувремена. 

Домаћини су играли на граници неспортског у одбрани, предњачио је Дајмаро Амадор Салина који је таквим приступом успео да испровоцира Марсенића у последњим минутима првог дела игре да Мијаило добије искључење. 

Србија је са играчем мање у пољу пробала да нападне без голмана, Кинтана је ухватио "живу" лопту и проследио је у мрежу Србије, а Португалци су бржом игром направили и четири гола предности 13:9. 

"Орлови" успевају да постигну још гол до краја полувремена, али нервозно почињу и други део игре. Ризична додавања по средини су њихови ривали пресецали, играло се на индивидуалне потезе Зеленовића док ствари у нападу нису преокренули Вујић и Радивојевић. 

У одбрани су то учинили сви играчи Србије и одатле је кренуо преокрет и на семафору. Простор и вишкови које су Португалци проналазили у првом делу игре били су углавном затворени у наставку. 

Радивојевић је још једном играо са много самопоуздања, Вујић је додавањима отварао простор за шутеве па је Србија од 15:11 за Португал, успела голом Марсенића да дође до првог вођства 18:17 половином другог дела игре. 

Наша репрезентација је повела и 19:17, Португал је одговорио са играчем мање тако што је дао два гола, а од 21. минута поново је било нерешено 20:20. 

Португалци су до краја покушали да нападају седам на шест и то им се осветило кроз неколико контри Србије за коначни тријумф и пласман на Светско првенство.

Видимо се у Немачкој и Данској!

Доста измењена рукометна репрезентација Србије, предвођена искусним стручњаком Љубомиром Обрадовићем, обезбедила је пласман на смотру светског рукомета, која ће се од 9. до 27 јануара 2019. одржати у Немачкој (Берлин) и Данској (Копенхаген и Хернинг).

Португал - Србија 25:25 (13:10)!

"Плус седам" (28:21) обезбеђених пре неколико дана у Нишу, били су довољни да "орлови" после шест година оду на СП.

Србија је пропустила два претходна Мундијала!

Рукометна репрезентација Србије ће после шест година паузе и два везана пропуштена Светска првенства, поново учествовати на највећој светској смотри овог спорта. Изабраници Љубомира Обрадовића ремизирали су са домаћом Португалијом у другој утакмици баража (25:25), што је било више него довољно да се одбрани капиталних 28:21 из нишког Чаира.

Србију је током читаве утакмице предводио сјајни Богдан Радивојевић, који је постигао шест голова и предњачио у борби и мотивацији на овој утакмици. Мада је вољни моменат код читавог тима био на изузетно високом нивоу.

Орлови нису блистали, имали су доста осцилација, али је тако играо и домаћин, који је на крају првог и почетком другог полувремена имао четири гола предности, али не само да није успео да је увећа, већ је ју је потпуно испустио. Србија је први пут на утакмици повела половином другог полувремена, када је Марсенић затресао мрежу ривала за 18:17, а већ у наредном нападу Цупараје са читавог терена затресао мрежу потпуно погубљеног ривала у тим тренуцима за два гола предности.

Осцилације са обе стране су се наставиле до краја меча, па се нерешен исход може сматрати више него праведним.

Код Орлова су по четири поготка постигли Немања Илић и Немања Зеленовић, док је Цупара остварио седам одбрана. Код Португалаца су Портела и Барош дали по четири гола.

Светско првенство се игра од 9. до 27. јануара наредне године у Данској и Немачкој.

На Светском првенству учествоваће домаћини Данска и Немачка, првак света из 2017. Француска, првак Европе из 2018. Шпанија, затим Аустрија, Хрватска, Мађарска, Исланд, Македонија, Норвешка, Русија, Шведска, Србија, Ангола, Египат, Тунис, Саудијска Арабија, Бахреин, Катар, Јужна Кореја и Јапан.

У току су Пан-америчке квалификације и оне се завршавају 24. јуна, када ће бити позната и последња три учесника Мундијала у рукомету.

РЕЗУЛТАТИ БАРАЖА

Португалија - Србија 25:25, први меч 21:28
Румунија - Македонија 26:25, први меч 24:32
Мађарска - Словенија 22:26, први меч 29:24
Шведска - Холандија 26:20, први меч 25:26
Аустрија - Белорусија 31:26, први меч 28:28
Исланд - Литванија 34:31, први меч 27:27
Црна Гора - Хрватска 32:31, први меч 19:32

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар