СП: "Не можемо да чекамо још четири године!"

Мексиков ветеран Рафа Маркез жели да испише историју Мундијала, али да то уради и његова екипа.

Фудбал 15.06.2018 | 20:15
СП: "Не можемо да чекамо још четири године!"
Ако на турниру у Русији одигра макар један минут, Рафаел Маркез ће у 40. години забележити наступ на петом Мундијалу у каријери, чиме ће изједначити рекорд у власништву свог земљака Антонија Карбахала (1950-1966) и Немца Лотара Матеуса (1982-1998).

Маркез је већ завршио клупску каријеру, у дресу Атласа, а у Русији ће дефинитивно окачити копачке о клин.

Некадашњи штопер Барселоне нада се да то неће бити пре четвртфинала, јер би тако "сомбрероси" прекинули серију од четири елиминације у рунди 16 најбољих.

"Много нам смета то што од четири прилике нисмо искористили ниједну. Желим да испишем историју са репрезентацијом, а моменат за то је сада. Не можемо да чекамо још четири године", нагласио је Маркез.

Мексико је у две од четири утакмице осмине финала имао вођство, а најболнији пораз био је онај од Холандије 2014. године, када је резултат до 88. минута био 1:0, али су зелено-бело-црвени остали и без продужетака.

"Имамо све што је потребно да успемо. Само морамо да убедимо себе да је то могуће и да се ментално припремимо за историјски подухват".

Њихов први меч на Светском првенству биће дерби групе против Немачке, у недељу у Москви од 17.00, а онда ће се састати са Јужном Корејом и Шведском.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар